Politika

POČEO SASTANAK PARLAMENTARNE VEĆINE, POVOD JASAN- KRIZA VLASTI

Izvor Standard

U Skupštini Crne Gore počeo je sastanak lidera stranaka parlamentarne većine, koji se održava na inicijativu predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića i Demosa Miodraga Lekića, a glavna tema treba da bude način izlaska iz nastale političke krize.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kriza u vladajućoj koaliciji, koja je bujala prethodnih mjeseci eksplodirala je nakon što je Skuptina Crne Gore smijenila ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i usvojila novu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i to glasovima URE, Demokrata i opzicije.

Demokratski front je ostao u manjini što je natjeralo najbrojniji subjekat u vladajućoj većini da bojkotuje sjednice parlamenta.

Sastanku prisustvuju lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, SNP-a Vladimir Joković, Demos-a Miodrag Lekić, Prave Crne Gore Marko Milačić, Radničke partije Maksim Vučinić, generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović, poslanik GP URA Miloš Konatar… Nakon završetka sjednice Skupštine sjednici su se pridružili lider Demokrata Aleksa Bečić i član te partije Momo Koprivica. Premijer Zdravko Krivokapić nije pozvan na današnji sastanak.

Lideri DF-a smatraju da je krizu moguće riješiti samo rekonstrukcijom vlade na čijem čelu neće biti Zdravko Krivokapić, a ukoliko do toga ne dođe, da se onda formira prelazna Vlada i raspišu novi parlamentarni izbori, prenosi portal Standard.