nista od dijaloga

SAMO ABAZOVIĆ NA SASTANKU KOD KRIVOKAPIĆA! LIDERI FRONTA ODMAH ODBILI, NIJE DOŠAO NI BEČIĆ

Autor Gordana Bojanić Izvor Pobjeda

Lideri partija parlamentarne većine nijesu se juče pojavili na sastanku koji je ranije, u cilju postizanja dogovora i prevazilaženja aktuelne političke krize, predložio premijer Zdravko Krivokapić, piše Pobjeda.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Sastanak koji je trebalo da bude održan juče ujutru u 10h otkazan, je jer se pozivu premijera, kako saznaje Pobjeda, odazvao jedino lider Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović, koji je ujedno i potpredsjednik Vlade.

Na sastanak nije došao ni lider Demokrata i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, jer je bio na službenom putu u Antaliji.

Premijerov poziv u startu su odbili lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević jer oni, kako su ranije rekli, ne žele da pregovaraju sa Zdravkom Krivokapićem.

"Ne dolazi u obzir bilo kakav sastanak sa Krivokapićem, jer je DF već saopštio šta misli o njemu. On nema našu podršku i ovaj sastanak je bio zakazan da bi se poremetio ovaj današnji", saopšteno je Pobjedi iz DF-a.

Premijerov poziv odbili su i lideri Socijalističke narodne partije i Demosa Vladimir Joković i Midrag Lekić.

Oni smatraju da prije razgovora sa premijerom treba da se održi sastanak lidera parlamentarne većine koji su oni inicirali i koji je najavljen za danas u Skupštini.

"Obavijestio sam premijera da prvo treba održati sastanak parlamentarne većine, a potom odlučiti šta dalje", rekao je Joković.