poruka vlastima u srbiji

KRIVOKAPIĆ SPREMAN NA RAZGOVOR SA BEOGRADOM: TRENUTNA RETORIKA VRAĆA U DEVEDESETE

Autor Gordana Bojanić Izvor Pobjeda

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je da je u svakom trenutku spreman da razgovara sa zvaničnicima Srbije, ali da nas retorika koja je trenutno aktuelna, vraća u devedesete.

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

Na pitanje da li je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić razgovarao o usvajanju Rezolucije o Srebrenici, Krivokapić je rekao da je sve ovo što se dešava "neprimjerena priča koja nas vraća u devedesete".

"Ja sam spreman za razgovor, nikad nikoga nijesam odbio. Ali ovo što se dešava je jedna, pošteno rečeno, neprimjerena priča koja nas vraća u devedesete, bez ijednog povoda", rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare nakon održane Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom u Luksemburgu.

Krivokapić je podsjetio da je Skupština Srbije usvojila sličnu Rezoluciju o Srebrenici 2010.

"Zamislite da za usvajanje rezolucije, okrivite čovjeka koji fizički nije bio u parlamentu i da zaboravite da je parlament usvojio sličnu rezoluciju 2010. Zamislite da vas neko napada, a vi se ne branite i tom neodbranom želite da poručite, ono što je govorio i Marko Miljanov: 'Kada vas napadaju nemojte odgovarati, jer ako imaju obraza zastiđeće se za ono što rade'", zaključio je Krivokapić.