Politika

VUJOVIĆ: Parlament je smjenom Leposavića sačuvao obraz evropske i građanske Crne Gore

Autor Jovana Radunović Izvor CdM

Ivan Vujović, generalni sekretar SDP-a je izjavio da je Parlament sačuvao obraz evropske i građanske Crne Gore usvajanjem Rezolucije o Srebrenici i smjenom ministra Leposavića.

Izvor: Igor Sljivancanin/Sljivo

Prema riječima Vujovića time je pokazano da i pored pokušaja da se točak istorije vrati unazad, a Crna Gora prikaže kao država koja ne poštuje vrijednosti na kojima je utemeljen sav civilizovani svijet, postoji jasna većina koja državu može držati na evropskom i građanskom kolosjeku.

“Naravno mora se primjetiti i činjenica da je bilo samo do ovakve vlasti, ne bi bilo ni Rezolucije o Srebrenici, a ministar negator genocida bi i dalje ostao na toj poziciji na trajnu blamažu Crne Gore. To na najbolji način pokazuje neodrživost koncepta ovakve vlasti u kojoj gotovo dvije trećine čine one snage koje se protive ključnim vrijednostima savremene Crne Gore i koje umjesto građanskog koncepta nameću jednovjersku i jednonacionalnu paradigmu, a umjesto EU nam nude provincijalno utapanje u fantomski ‘srpski svet'”, navodi Vujović za Cdm.

On dodaje, zato je svaki dan koji Crna Gora izgubi s ovakvim konceptom vlasti ogromna šteta za državu na političkom, vrjednosnom, ekonomsko-socijalnom i međunarodnom planu.

“Krajnje je vrijeme da oni koji su bili u zabludi da sa desničarskim i kleronacionalističkim snagama mogu da mijenjaju Crnu Goru nabolje, od tih zabluda odustanu, a da se neophodne promjene u državi i društvu krenu sprovoditi bez balasta politike devedesetih kojom se upravlja iz Beograda”, istakao je Vujović za Cdm.

On tvrdi da je SDP uvijek tu da podrži sve što vodi napretku države i cjelokupnog društva, da kao i uvijek podrži sve ono što su neminovne i progresivne promjene, one promjene i onu politiku koja nas vodi ka EU i prije svega boljem životu svih naših građana.

Možda ce vas zanimati