Politika

SRS: ZABRANITI ULAZAK U SRBIJU PREMIJERU I SVIM POSLANICIMA KOJI SU IZGLASALI REZOLUCIJU O SREBRENICI

Autor Jovana Radunović Izvor RTCG

Srpska radikalna stranka zahtjeva da se premijeru Krivokapiću, kao i ostalima koji su izglasali Rezoluciju o Srebrenici zabrani ulazak u Srbiju.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

"Usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici u Parlamentu Crne Gore je sraman čin i izdaja srpskih nacionalnih interesa. Srpska radikalna stranka zahtijeva od Vlade Republike Srbije da odmah usvoji odluku o zabrani ulaska u Srbiju svim poslanicima koji su u Podgorici glasali za ovu rezoluciju. Ulazak u Srbiju treba odmah zabraniti i Zdravku Krivokapiću i svima drugima koji stoje iza ovog nečasnog predloga", saopšteno je iz SRS.

Oni su kazali da ako je Srbija već dužna da raspravlja sa velikim silama - sa Crnom Gorom i njenim rukovodstvom ne mora, ali da mora da zaštiti dostojanstvo i interese srpskog naroda koji tamo živi.

"Zabranom ulaska u Srbiju Zdravku Krivokapiću i poslanicima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici pokazaćemo da smo država sa integritetom, da znamo da zaštitimo nacionalne i državne interese i da smo spremni da stanemo u odbranu Srba, ma gdje oni živjeli", navodi se u saopštenju SRS-a.