Politika

KRIVOKAPIĆ: U parlamentu je prisutan nemoral i političko licemerje; Mi brinemo za Crnu Goru i to nam čini čast!

Autor Jovana Radunović

Premijer Zdravko Krivokapić je danas u Skupštini tokom iznošenja završnjih riječi nakon rasprave o razrješenju ministra pravde ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića jedino još nije čulo “što niko nije rekao kuku nama”.

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

“Bavimo se temama koje su davno svugdje pokopane i prepuštene istoriji. Od 31. avgusta potpisan Sproazum iritirao je one koji nijesu željeli da prihvate ekspertsu vladu. Ekspetska vlada je dobra jer je narodna. Pozivate na dijalog, a ucjenjujete”, rekao je Krivokapić.

U Skupštino je došlo do verbalnog incidenta kada je premijer Zdravko Krivokapić rekao da je u parlamentu prisutan nemoral i političko licemjerje.

Reagovao je Slaven Radunović koji je sa mjesta dobacio “sram te bilo”.

Radunović je, nakon opomene Bečiča, “rekao da ne diže glas na njih, jer nijesu njegove Demokrate”. Bečić je opomenuo Krivokapića da uvažava parlament, a poslanike DF-a da ne dobacuju.

Premijer je odgovarajući na pitanja novinara rekao da neće podnijeti ostavku.

On je rekao da jedina politika koja može Crnu Goru da izvede iz krize je da je vode najplemenitiji i najčasniji, kako bi sistem vrijednosti dostigao mjeru koju zaslužuje. On dodaje da je stao na čelo liste kako bi pokzao svoju želju i volju da se Crna Gora pobijedi.

Krivokapić kaže da danas prigovaraju o sporazumu koji je potpisan i koji su lideri svih koalizija 11. septembra potvrdili. "Sada, ako taj sporazum ne važi ima mnogo puteva. Birajte onaj koji je najbolji za narod!"

"Ova vlada ima jasnu viziju o kojoj ne možemo da pričamo. Mi smo osuđeni na to da smo najgori, da ne znamo da radimo, da smo nauki i što je najgore da pravimo apsurde! Ono što radimo, radimo časno i pošteno! U ovoj Vladi nema korupcije! Pričate da u ovoj Vladi nema Srba, ima. Svaki vaš predlog je prošao i vi ste ti koji pričate da se zalažete za mlade ljude. Moja je želja da pomognem Crnoj Gori, kao i svim ministrima. Mi smo došli da budemo žrtva, ali ne nikako da se na ovaj način odnosite prema nama, kao da nešto loše radimo! Sve može biti bolje naravno, ali ne na način na koji vi želite", kazao je premijer.

"Mi brinemo za Crnu Goru, za svakog građanina i to nam čini čast", zaključio je Krivokapić.