Politika

BOGDANOVIĆ: Nećemo smjenjivati Leposavića sa opozicijom jer ga sa njima nijesmo ni birali!

Autor Jovana Radunović

Boris Bogdanović (Demokratska Crna Gora) kazao je da Leposavića neće sa opozicijom smjenjivati jer ga sa opozicijom nijesu ni birali.

Izvor: Igor Sljivancanin/IGOR SLJIVANCANIN

"Problem ministra Leposavića nije problem ideologije i nesmotrene izjave, već pitanje politčkog podbačaja djelova prethodnog režima koji su na ovim temama pokušali ponovo da okrenu brata protiv brata. Sve je ovo dokaz da borba još nije gotova, da moramo biti oprezni i budni", poručio je Bogdanović.

On je rekao da su u Demokratskoj Crnoj Gori svi spremni da podnesu ostavke na sve funkcije, a da ova vlast ostane i "da se pakao ne vrati".

Branko Radulović (PzP) pitao je kako će bez ministra pravde u posttotalitarnom režimu.

"Kako ćete izabrati drugoga?", pitao je Radulović.

Pitao je gdje su zakoni o pravnoj državi.

"Ja bih ga zato smijenio, prije svega. A Srebrenica? Nikada ljudskije nije bilo nego ovdje što smo pričali, zato što glavni uzročnici nijesu bili tu", kazao je Radulović.

Poručio je premijeru da ih okupi sve.

"Okupite nas sve, saberimo se oko budućnosti Crne Gore, to je glavna istina, druge istine nema, sve drugo u propast vodi. Ogrnuli su se juče svetim zastavama, a na njima je slika Mila Đukanovića. On se zaštitio, svaki dan se štiti sve više, jer smo mi slabi", poručio je Radulović.

Dragan Ivanović (SNP) rekao je da se neprijatno osjeća danas zbog ove rasprave.

"Mislio sam da ćete sa ministrom naći zajednički jezik, da budemo što bolji i kvalitetniji“, rekao je Ivanović premijeru.

On je poručio da SNP-u ni na pamet ne pada da glasa za razrješenje Leposavića sa DPS-om "pa taman da će izbori sjutra".

Ivanović je apelovao na premijera i ministra da se ovaj problem riješi do sjutra.