Politika

LEKIĆ IZJAVIO DA NEĆE ŽURITI DA GLASA ZA OSTAVKU LEPOSAVIĆA, A ŠEHOVIĆ PORUČIO: I PREMIJER TREBA  DA  PODNESE OSTAVKU

Autor Jovana Radunović

Miodrag Lekić (Demos) rekao je da neće žuriti da glasa za ostavku i razmisliće do sjutra, iako je Leposavić “ušao u neopreznost sa određenim posljedicama”.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Kazao je da se bez ikakve konsultacije poteže ostavka i ima razloga za distancu.

“Sve smo ovo mogli mnogo bolje uz elementarno poštovanje osnovnih pravila u demokratskom društvu. Neko je ozbiljno zalutao ako smatra da ne treba da postoji komunikacija između Vlade i parlamenta, to su prva slova političkog sistema”, poručio je Lekić.

Draginja Vuksanović Stanković (SDP) rekla je da je izjava Leposavića nanijela štetu međunarodnom ugledu Crne Gore.

“Mislite li da će neko prihvatiti Crnu Goru da bude članica EU sa ministrom ljudskih i manjinskih prava koji negira genocid u Srebrenici?”, pitala je Vuksanović Stanković.

Milo Božović (DF) rekao je da nema ovdje slučaja Leposavić, ovo je slučaj Krivokapić.

“Ne tražite od nas da glasamo za smjenu leposavića, stavite ovdje na provjeru podršku Vama”, poručio je Božović premijeru.

Božena Jelušić (Crno na bijelo) poručila je da sjenku genocida u Srebrenici treba definitivno ukloniti iz javnog prostora, posebno iz Crne Gore.

“Inspiratori rata na prostorima bivše Jugoslavije, kulturne i političke elite, uglavnom su netaknute i ostalo je da se priča koji je narod genocidan. Nijedan narod nije genocidan, ako je neko genocidan onda su to elite koje su narodima dosudile ono što su im dosudile”, rekla je Jelušić.

Ona je kazala da se stalno nameće politika da je neko žrtva i zbog navodne nečije žrtve “imamo torove naroda iz kojih oni više ne razgovaraju”.

Damir Šehović (SD) kazao je da Leposavić mora da bude smijenjen i oko toga nema nikakve dileme.

Pitao je premijera da li je i on bio među članovima Vlade koji je čestitao Leposaviću što je dao “umjeren, stručan i odgovoran odgovor na postavljeno poslaničko pitanje”.

Poručio je da i premijer treba da podnese ostavku.