Politika

KRAPOVIĆ: Glasaćemo za smjenu Leposavića ako DPS ne dođe na sjednicu

Autor Jovana Radunović

Predlog za razrješenje Leposavića Skupštini šestog aprila dostavio je premijer Zdravko Krivokapić.

Izvor: Skupština Crne Gore/ youtube/screenshot

Poslanici Demokratske Crne Gore glasaće za smjenu Vladimira Leposavića, ako DPS ne dođe sjutra na sjednicu, najavio je poslanik te partije Dragan Krapović.

On je u parlamentu kazao da Demokrate smatraju da Leposavić treba da bude smijenjen, ali neće glasati za njegovo razriješen sa DPS-om.

“Ako prihvatimo da stvari mijenjamo sa DPS-om za koje smatramo da je loš, onda prihvatamo da mijenjamo stvari na bolje sa nekim ko je loš”, kazao je Krapović.

Poručio je da pad ove Vlade nije interes građana i da u ovom trenutku to ne smiju dozvoliti.

Genci Nimanbegu (Albanska lista) rekao je da će glasati za smjenu Leposavića, a najbolje bi bilo da on sam podnese ostavku.

Predrag Bulatović (DF) kazao je da postoje modaliteti – dijalog i da se Vlada rekonstruiše i da u minimalnom obimu sa Dritanom Abazovićem postane političko-ekspertska i biće bolja od ove.

Podsjetio je da Vlada nema komunikaciju sa DF-om i da nije nikakva tragedija da ako nema dijaloga parlamentarna većina će se suočiti sa pitanjem da otkaže povjerenje ovoj Vladi i izabere novog premijera i novu vladu

Kazao je da je dao podršku novoj Vladi, zbog toga što je obećala da će se suočiti sa visokom korupcijom i da će privesti pravdi lidera DPS-a i demontirati njegov sistem.

“Ova Vlada ima članove koji su na lokalnim izborima javno podržali nosioca liste DPS-a. Kako će oni da se bore kao Vlada po dubini i širini protiv DPS-a? Te borbe nema, najbolje zna Dritan Abazović kako teško ide borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i koliko ima opstrukcija”, rekao je Bulatović.

Fatmir Đeka (Albanska koalicija Jednoglasno) rekao je da će glasati za smjenu Leposavića zbog skandalozne izjave o Srebrenici I “teških faulova jednog ministra pravde” u NATO državi.

Kazao je da je Leposavić pokazao političke ambicije, što je legitimno, ali “da je želio dobro ovoj Vladi ne bi niko morao da treži njegovu ostavku”.

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak (PzP) rekla je da će svi iz ove situacije izaći kao gubitnici.

“Neću da branim Leposavića, ali ovaj red koraka koji ste napravli bez konsultacija sa parlamentom je neprimjeren, a čini se da svaki dan idemo u rovove i torove i sudaramo se zbog toga što iz sujete ili nečega nema dijaloga i razgovora”, kazala je Bošnjak.

Poručila je da Krivokapiću ne treba da pravi većinu sa ovima kojih nema, to je vrlo opasno.

“Ne pravi se eksperiment od Vlade, a to ste napravili”, rekla je Bošnjak dodajući da ovo ne sluti na ništa dobro i svaki dan iz Vlade “stižu ostavke”.

Kazala je i da je “više preko glave” pozivanje i stalno pričanje o crkvi i da se toliko namnožilo “estradnih vjernika”.

“Dajte ljudi da se uozbiljimo i mislimo na budućnosti, ne da smo zarobljeni u prošlosti”, rekla je Bošnjak.