Politika

USVOJENE IZMJENE ZAKONA O RADU: "DF ĆE PODNIJETI KRIVIČNU PRIJAVU UKOLIKO SE NE KONSTATUJE PRESTANAK MANDATA KATNIĆU"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević najavio je danas u Skupštini da će poslanici DF-a podnijeti krivičnu prijavu protiv v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića ukoliko ne konstatuje prestanak mandat glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katmiću

Izvor: Skupština Crne Gore/ youtube/screenshot

“Krivičnu prijavu ćemo podnijeti zbog zloupotrebe službenog položaja. Jasno ćemo ga označiti kao osobu koju Milivoje Katnić drži u fioci i kao produženu ruku klana iz Granda koja učestvuje u kontroli tužilaštva, a protiv čega smo se mi borili”, kazao je Knežević. Poslanici su danas usvojili Predlog izmjena Zakona o radu.

Knežević je podnio amandmane na Zakon o radu, kojim se snižavanje starosne granice sa 67 na 66 godina za odlazak u penziju počinje primjenjivati od januara 2022. godine.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović pozvao je poslanike da se izmijeni Zakon o radi, da “ono što su zabrljali” isprave i poručio da bi se ovakvim zakonom “nagrdio” penzioni sistem.

“O jadu nas je zabavila smjena Katnića, mi smo sada u stanju da šaljemo Crnogorce i Crnogorke u penziju sa 30 godina starosti, samo da se otarasimo gospodina Katnića”, jasan je Popović.