Politika

VUJOVIĆ: SDP PODNOSI TUŽBU ZBOG NEZAKONITOG ODABIRA VUKŠIĆA ZA DIREKTORA ANB-A

Autor Kristina Stevović

Zbog nezakonitog imenovanja Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Socijaldemokratska partija će podnijeti tužbu Upravnom sudu, saopštio je generalni sekretar te partije Ivan Vujović.

Izvor: Igor Sljivancanin/Sljivo

Prema njegovim riječima zaobilaženje Parlamenta je čin bez presedana koji pokazuje koliko aktuelna parlamentarna većina drži do elementarnih demokratskih principa i parlamentarizma u državi čija vlast navodno stremi vladavini prava i evropskim integracijama.

“Ako smo u prošlom sazivu imali parlamentarnu karikaturu ovo što se sada radi od crnogorskog Parlamenta bi se slobodno moglo okvalifikovati kao parlamentarna kreatura. Nesposobna vlast je zgazila pravni poredak države i očigledno smatra da, ako su vlast, da im je baš sve dozvoljeno pa i to da brutalno krše Ustav i zakone ove države”, navodi Vujović.

Kako dodaje, institucije čiji su čelni ljudi izabrani kršenjem zakona nemaju legitimitet da obavljaju svoje ustavne i zakonske dužnosti i to je činjenica koje ova vlast mora biti svjesna.

“Jasno nam je da su odnosi u koaliciji odnosi ‘rogova u vreći’, zbog čega i imamo na sceni otvoreno pravno nasilje, ali zbog svega toga ne može trpjeti cijela država, njeni građani i međunarodna reputacija zemlje koja se ovakvim neustavnim performansima svakodnevno srozava”, poručio je Vujović.

Zaključuje da zato ova vlast mora da ode kako svi ne bi bili žrtve njene nesposobnosti, nefunkcionalnosti i njihovih međusobnih prizmenih trgovina na štetu državnih interesa i interesa svih građana Crne Gore.

Tagovi

SDP