Politika

DPS: Krivokapić da ne brani državu od njenog predsjednika

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Iz Demokratske partije socijalista ocijenili su da je premijer Zdravko Krivokapić današnjom izjavom pokušao da relativizuje jučerašnje skrnavljenje spomenika narodnog heroja Čedomira Ljuba Čupića u Nikšiću.

Izvor: DPS Internet Tim

"I to ne zato što je uopšte planirao da se oglašava, već da bi težište priče prebacio na izjavu predsjednika Đukanovića i dominantno se bavio njom. I to onaj isti Zdravko Krivokapić koji je nakon pobjede na parlamentarnim izborima poručio da je Crna Gora oslobođena nakon 75 godina, koji je slavio dolazak Nikole Kavaje, kojem u Vladi još uvijek sjedi ministar Leposavić i koji sve nade polaže u ministarku koja sama sebe naziva 'žena – četnik', pokušava da nas ubijedi da je naprasno postao čuvar antifašizma, Crne Gore i njenog Ustava", navodi se u saopštenju DPS-a.

Rekli su da se radi o "zapanjujućem preokretu", ali da je istina, ipak, negdje drugo.

"Premijer se oglasio 20 sati nakon fašističkog divljanja u Nikšiću, koje njegovi koalicioni partneri pravdaju time da je čovjek, eto, imao neke fiziološke potrebe, ali je strašno što je to uradio baš u centru grada. Biće da je, kao i u slučaju ministra Leposavića, prevladao strah od gubitka podrške sa određenih adresa, pa je premijer izvagao da je najbolje da odgovornost prebaci na predsjednika države."

Iz DPS-a su poručili da nema potrebe da neko ko je "za pola godine pogazio Ustav nebrojeno puta" brani državni poredak od Đukanovića.

"Oni koji su jednom pokušali na silu da ruše državu i Ustav, i kojima se sudilo za to, doveli su Krivokapića do mjesta gdje se sad nalazi. Zato i ne čudi da su, danas povodom čina skrnavljena spomenika heroju, i Krivokapić i oni na istim pozicijama – optužuju DPS. Ipak, očigledno je da je sramni događaj u Nikšiću rezultat njihovog zajedničkog pregnuća od početka litija do danas, makar na nivou inspiracije", zaključuje se u saopštenju.

Možda ce vas zanimati