Politika

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ NIJE PODRŽALA AMANDAMANE DF-a

Autor Jovana Radunović

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković nije na Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje podržala amandmane DF-a kojima se smanjuje broj godina za obavezno penzionisanje sa 67 na 66, saopšteno je iz SDP-a, o dodaju da je riječ i političkoj manipilaciji.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

“U diskusiji na Odboru ukazala je na pravnu nemogućnost usaglašavanja Zakona o radu sa Zakonom o PIO. O kakvoj političkoj manipulaciji je riječ, govori i činjenica da je Predlagač prihvatio amandman na Odboru, samim tim o amandmanu se Odbor ne izjašnjava, već postaje samim tim sastavni dio predloga zakona”, navode iz SDP-a.

Osnovni razlog izmjena Zakona o radu je, kako dodaju, bilo povećanje minimalne zarade sa 222 na 250, zbog čega je SDP i podržala zakon, budući da je to bio naše programske politike u proteklih nekoliko godina.

“Pozivamo predlagače, socijalne partnere i Vladu da hitno započnu dijalog i nađu rješenje kako posljedice ne bi trpjeli građani. To bi bio jedini odgovoran odnos Vlade i predlagača da kroz dijalog sa predstavnicima sindikata nađu adekvatno rješenje”, zaključuju u SDP-u.