Politika

KRIVOKAPIĆ IZJAVIO DA NEĆE SARAĐIVATI SA DPS-om, BEČIĆ DEMANTOVAO DA JE VIDIO TEMELJNI UGOVOR

Autor Jovana Radunović

Premijer Zdravko Krivokapić je sinoć u emisiji Načisto, TV Vijesti kazao da je sa Temeljnim ugovorom upoznao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića. Bečić demantuje te tvrdnje Krivokapića.

Izvor: Aleksa Bečić/ Tviter

Nakon emisije Krivokapić je u twittu saopštio “šta je htio da kaže”.

“Potpredsjednik Vlade mi je rekao da ne treba da potpišem bilo kakav ugovor u Beogradu. I to je njegovo prvo upoznavanje sa Temeljnim ugovorom, jer je tražio da bude upoznat sa tim. Upoznao sam i gospodina Bečića”, rekao je sinoć na TV Vijesti Krivokapić.

Međutim Bečić to demantuje.

“Ja niti jednu verziju tog Ugovora vidio nijesam, i to je apsolutna i jedina istina”, rekao je predsjednik Skupštine novinarima.

Bečić/Krivokapić
Izvor: CdM

Sinoć nakon emisije Krivokapić je na društvenim mrežama objasnio šta je tim povodom htio da kaže.

“Gospodin Bečić je bio upoznat sa mojim putem za Beograd, ali ne i sa sadržajem Temeljnog ugovora”, objavio je premijer na tviteru i fejsbuku.

Krivokapić je takođe objasnio svoju izjavu o mogućoj saradnji sa DPS-om.

“Zbog zlonamjernih tumačenja djelova mog večerašnjeg intervjua u emisiji "Načisto", a tiče se mogućnosti da predlog razrješenja ministra Leposavića "prođe" sa glasovima DPS-a, da pojasnim: "Budući put za Crnu Goru" i "jedna od alternativa" ticalo se budućeg parlamentarnog života u kome svako treba da glasa, bez obzira na to ko je predlagač. Zdravko Krivokapić nikada neće sarađivati sa DPS-om, osim u dijelu ustavnih nadležnosti u procesu kohabitacije”, zaključio je Krivokapić u svojim objavama na tviteru i fejsbuku.