Politika

ABAZOVIĆ: MOŽE REKONSTRUKCIJA VLADE, ALI NE DA JEDAN POLITIČKI SUBJEKT NAMEĆE ONO ŠTO NJEMU ODGOVARA

Autor Gordana Bojanić

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović poručio je da nema ništa protiv rekonstrukcije i unapređenja rada Vlade, ali je kako dodaje, protiv toga da bilo koji politički subjekt nametne samo ono što samo njemu odgovora.

Izvor: Vlada Crne Gore/ Đorđe Cmiljanić

Rekonstrukcija Vlade je, kako dodaje Abazović, političko pitanje.

„Nijesam protiv da se unaprijedi, mislim da ima mnogo prostora da bi i Vlada mnoge stvari mnogla da radi na bolji način. Za moj ukus nije dovoljno dinamičan reformski put“, kazao je Abazović.

Dodaje, međutim i da je protiv sistema švedskog stola.

„Da bilo koji politički subjekt nametne samo ono što samo njemu odgovora. Protiv sam toga. Jesam za dijalog i pronalaženje boljih rješenja za poboljšanje opšte efikasnosti, nemam ništa protiv“, navodi Abzaović i dodaje da bi volio da se situacija razmrsi.

Najvažnije da nam, kako kaže, turistička sezona bude dobra, a on, očekuje da će biti izvanredna.

„Mislim da je najvažnija poruka da usvojimo državni budžet“, kazao je Abazović.

Popa: Nema napretka bez ispunjavanja mjerila u Poglavljima 23 i 24

Država ne može napredovati u drugim poglavljima ukoliko se ne ispune mjerila u Poglavlja 23 i 24, poručila je šefica Delegacije Evropske unije u Podgorici Oana Kristina Popa, na panel debati na temu „Kako do ispunjenja obaveza u poglavljima 23 i 24“.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kaže da je članstvo u EU prioritet Vlade, te da je na tom putu najvažnije da Crna Gora isporuči rezultare.

"Crna Gora u EU do 2025. godine je jako ambiciozan plan, koji ne zavisi samo od nas već i od volje unutar EU. Mi samo treba da radimo ono što je do nas", poručio je Abazović i dodao da bi bilo malo arogantno da kaže da možemo biti članica EU do 2025.