Politika

BEZBJEDONOSNO INTERESANTNO LICE NA SASTANKU KOD ABAZOVIĆA?

Autor Gordana Bojanić Izvor Pobjeda

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i njegov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Miodrag Laković sastali su se juče sa predstavnicima Mjesne zajednice Sveti Stefan kako bi se informisli o problemima mještana i odnosima sa zakupcima Miločera i Svetog Stefana

Izvor: Vlada Crne Gore

Među predstavnicima mještana Svetog Stefana bio je i Mladen Kažanegra, bezbjednosno interesantna osoba, kojeg je crnogorska policija svojevremeno označila kao člana budvanske grupe Marka Ljubiše Kana, piše Pobjeda.

Informaciju o sastanku prvo je objavio portal Borba, a nešto kasnije i portal Vijesti. Kako su mediji objavili, predstavnici Mjesne zajednice Sveti Stefan održali su juče prvo sastanak sa ministrima ekonomskog razvoja i ekologije, kao i rukovodstvom Javnog preduzeća „Morsko dobro“, na kom su predstavili probleme sa kojima se suočavaju, ali i naglasili da nijesu smetnja poslovanju zakupaca, kompanijama „Adriatik propertis“ i „Aman“.

Predstavnici Mjesne zajednice Sveti Stefan ministrima u Vladi i potpredsjedniku Abazoviću su odlučni u namjeri da, nakon mnogobrojnih primjedbi mještana i turista, ukažu ,,da obezbjeđenje koje je trenutno angažovano nije kompetentno da odgovori tom zadatku“ i da ,,očekuju hitnu reakciju ,,Adriatik propertisa“ u tom pravcu”.

Iako se govorilo o obezbjeđenju, crnogorskim medijima koji su izvijestili sa događaja promakao je jedan zanimljiv podatak: koordinator svih službi bezbjednosti Dritan Abazović razgovarao je sa Mladenom Kažanegrom, kojeg je crnogorska policija označila kao bezbjednosno interesantno lice i koji je bio privođen u nekim policijskim akcijama.

Na fotografiji sa jučerašnjeg sastanka u zgradi Vlade Crne Gore su Dritan Abazović, a pored njega, sa njegove desne strane, predsjednik Mjesne zajednice Sveti Stefan Vladislav Mitrović, u društvu sa Mladenom Kažanegrom. Sa Abazovićeve lijeve strane su predstavnik Morskog dobra Blažo Rađenović i savjetnik potpredsjednika Vlade Miodrag Laković.

KAŽANEGRIN DOSIJE

U decembru 2017. braća Ognjen i Mladen Kažanegra i Budvanin Goran Slovinić privedeni su kao bezbjednosno interesantna lica radi kontrole. Crnogorska policija upala je usred dana u restoran ,,Jadran“ u Budvi kako bi kontrolisala bezbjednosno interesantne osobe. Tada je uhapšen Budvanin Goran Sjekloća, a među osobama koje je policija privela našli su se i Podgoričanin Milić Minja Šaković i Marko Ljubiša zvani Kan. Osim njih, privedeni su i Šakovićev brat Novak, Nikšićanin Milan Konatar i Podgoričanin Boban Vuksanović.

Kako je tada saopšteno iz Uprave policije, Sjekloća je – čim je vidio policajce – u obližnji kanal sa vodom bacio pištolj marke „Pietro Beretta“ sa šest metaka u okviru. Kod Kanovog obezbjeđenja je, kako su pisali mediji, tada nađena veća količina oružja.

Sve ove informacije su javno dostupne i sigurno su bile poznate i potpredsjedniku Vlade i njegovom savjetniku. Zato bi Abazović i Laković mogli da pojasne: o čemu su sve pričali i što su se dogovarali sa Kažanegrom?

Mladen Kažanegra je odbornik Nove srpske demokratije. Bio je aktivan tokom protesta Demokratskog fronta u Budvi kada je na čelu te opštine bio predstavnik DPS-a Nikola Divanović.

Bio je aktivni učesnik litija koje je organizovala Srpska pravoslavna crkva kada je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.