Politika

KRIVOKAPIĆ I ABAZOVIĆ NA PRIJEMU POVODOM ROĐENDANA ELIZABETE II

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik i potpredsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović prisustvovali su prijemu koji se organizuje povodom proslave rođendana kraljice Elizabete Druge

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

Krivokapić i Abazović su posjetili večeras fregatu Kraljevske ratne mornarice Ričmond koja se od subote ujutru nalazi u Luci Bar.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, prisustvovao ručku u organizaciji britanske ambasade u Crnoj Gori.

“Na ručku su bili i baronesa Goldi, državna ministarka za pitanja odbrane Ujedinjenog Kraljevstva (UK), kapetan broda Hju Boteril, britanska ambasadorka Karen Medoks i ministarka odbrane Olivera Injac”, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je cilj posjete fregate Kraljevske ratne mornarice dalje jačanje saradnje između dvije zemlje i posvećenost UK Crnoj Gori, kao NATO savezniku i dugogodišnjem prijatelju.

Brod će u posjeti Crnoj Gori boraviti do srijede.

"Dolaskom Kraljičinog vojnog broda u posjetu Crnoj Gori, Velika Britanija demonstrira da drži do odnosa sa malom, balkanskom državom koja sa ponosom čuva sjećanje na Kralja i Kraljicu, ali i da želi da nam pomogne na putu građanske i demokratske orjentacije", naveo je Krivokapić na Tviteru.