Politika

KATNIĆ: NEMA USLOVA DA IDEM U PENZIJU, NISAM ČLAN DPS-A, MOJ ODLAZAK BI OBRADOVAO KRIMINALCE

Autor Gordana Bojanić

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić ponovio je danas u Skupštini Crne Gore da nikada nije bio člani neke partije i da sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem "nema dodirnih tačaka" osim što su obojica Katinjani.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Katnić prisustvuje sjednici Skupštine na kojoj se raspravlja o godišnjem Izještaju o radu Tužilačkog savjeta i Tužilaštva za 2019. i 2020.

“Oko penzije, kaže se da je ovo najsrećnija vijest, da bih ja trebao da odem u penziju. Da, za kriminalce, za sve one koji će, vjerujem, dobro častiti i sebe i druge. Oko penzije, nije mene niko pobijedio, niti mi doskočio. Postoji pravo, od Rima. A to pravo kaže da postoji subjekt koji ima prava i obaveze. Kao subjekt, moje obaveze su predviđene i ja ih ispunjavam”, rekao je Katnić.

Prema njegovim riječima, njegovo pravo – da je stekao uslov za starosnu penziju, pretvoreno je u obavezu.

“Jasna je bila Venecijanska komisija, da mi se mora garantovati mandat. Međutim i pored toga, nijesu ispunjeni uslovi. Do te mjere, da se osjećam vrlo nelagodno što to moram da kažem, da neki poslanici ne razumiju penzijski staž i staž osiguranja. Staž osiguranja je efektivan staž, a penzijski je pored ovog efektivnog. Imam 36 godina staža osiguranja i 64 godine”, rekao je Katnić i  istakao da ima pravo da radi do 66 godina.

Specijalni državni tužilac je kazao da je bio sam samo u jednoj partiji, a to je Komunistička partija.

"Nemam ništa sa Milom Đukanovićem zajedničko osim što smo Katunjani. Ja nisam progonio Front nego počionioce krivičnih djela. To je sud potvrdio. Nisam ja kriv sto sam morao da optužim sina Slavena Radunovića za pranje novca, sve sam radio da prođe što blaže. Što se tiče Krapovića, ako nije učionio krivično djelo biće oslobođen", kazao je Katnić.

Poslanik DF-a Milan Knežević kazao je da Katnićevo pominjanje porodice, odnosno sina Slavena Radunovića, mučno i nepošteno.

“Ne bi bilo dobro da mi počnemo da pominjemo članove porodice”, rekao je Knežević.

Poslanik Slaven Radunović je kazao da je njegov sin i još 10 ljudi, optužen za pranje novca za Df, ikao je u toku postupka angažovan vještak koji je utvrdio da je njegov sin uplatio novac na svoj račun.

"To je zloupotreba i borba protiv njegovog oca", kazao Radunović.

Katnić je kazao da su mu bliske stranke SDP i Demokrate.

"Demokrate me ne bi primile, ostaje mi samo SDP", kazao je specijalni tužilac.

Možda ce vas zanimati