Politika

IZ DPS-a PORUČILI: OVO STANJE JE NEIZDRŽIVO, VLAST JE NEOZBILJNA I NEODGOVORNA!

Autor Jovana Raičević

"Crna Gora je u ucjenjivačkim raljama vladajuće većine prema Vladi. Ovo stanje je neizdrživo. Trpe građani i privreda. Vlast je nozbiljna i neodgovona.", saopštio je šef Kluba poslanika DPS-a Danijel Živković.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom 200 dana rada Vlade Zdravka Krivokapića naglasio da nije prošao jedan dan, a da vladajuća većina nije kritikovala aktuelnu Vladu da je korupcionaška, Vlada bez ideje, strategije i bez prosperiteta, kao i da nema povjerenje onih koji su je glasali. Napominje da je to rezultati nerada Vlade Krivokapića.

Kako je kazao, nema veceg stepena licemjerja i kontradiktornosti.

“Unižen je međunarodni integritet Crne Gore. Povučena je kompletna diplomatska mreža i danas ne važi ono što je važilo za Crnu Goru. Na udaru su antifašizam i multinacionalni sklad. Crna Gora skreće sa evropskog puta”, istakao je on.

Živković ističe da se ne može naći nijedna pozitivnu stvar da se pohvali.

“Na djelu su unižavanje crnogorskog dostojanstva, vrijeđanje inteligencije. Alkohol ne koriste samo za dezinfekciju već i u druge svrhe. Svaki građanin da se zapita šta imamo na sceni. Zbog ucjenjivačke pokitike vladajuće većine nemamo budžet. Revanšizam imamo na djelu. Ali razvedriće iznad Crne Gore, neka u to budu sigurni”, poručio je Živković.

Prema ocjeni poslanika DPS-a Nikole Rakočevića Vlada Crne Gore je uradila puno toga da rastjera investitore i oslabi potrošačku moć građana Crne Gore.

“Nova Vlada nije uradila ništa da pripremi turističku sezonu. Jedina gora stvar od neusvajanja budžeta je usvajanje ovakvog budžeta. Parlamentarna većina ide u povećanje akciza što dovodi do bujanja sivog tržišta. Sjeverni region odsječen je od ostatka ovakvim budžetom jer se predviđa stopiranje svih kapitalnih investicija na sjeveru. Nema povećanja zarada u zdravstvu i prosvjeti već revanšizam u tom resorima”, istakao je Rakočević i dodao da je ovaj eksperiment neodrživ.

Potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković kaže da nema danas građanina koji se nije uvjerio kroz kakav period je prošla Crna Gora.

“Crna Gora je od corona free destinacije došla do države koja je druga u svijetu po broju oboljelih, a druga po broju preminulih. Ovo sa Vladom je primjer da promjene ne moraju biti na bolje. Promjerne na gore u zdravstvenom sistemu je najgore što se može desiti građanima Crne Gore”, istakao je Eraković.

Dočekali smo, kako kaže, da se smjenjuju direktori, doktori radi grabljenja političkog plijena, a toga u medicini ne smije biti.

“Broj velikih kapitalnih projekata u medicini je ravan nuli. Svi projekti koji su neophodni nema ih. Potrebno da se zapitamo šta su nam donijele promjene. Građanima je jasno kuda vodi ova politika. Treba da sjednemo i razgovaramo da se repariraju katastrofalne greške ove vlasti”, naveo je on.

Prema riječima poslanika DPS-a Andrije Nikolića imamo dovoljno argumenata da je došlo do ozbiljnog urušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore.

“Zabrinjava ignorisanje evropskih standarda po pitanju niza zakonskoh rješenja. Imali smo niz upozorenja i crvenih alarma iz međunarodne zajednice. Opredjeljenje za EU je većinsko u Crnoj Gori. To je činjenica koja obavezuje. Evropski partneri pozivaju na dijalog i rješavanje pitanja putem dogovora ili eventualno komprimisa”, poručio je on.

Podsjetio je da smo imali skandale za skandalom od izjave ministra Vladimira Leposavića koji je preko Crne Gore pokušao da sruši međunarodni poredak.

“Zato mi ne znamo danas ko je autentični predstavnik Vlade, je li to Krivokapić koji je tražio ostavku ili Leposavić za kojega ne znamo da li će biti smijenjen. Nismo utvrdili ko je odao tajne podatke jedne članice NATO… Neprimjerene kvalifikacije na račun ambasdora sopstvene drzave. Tu je bila revanšistička akcija. Danas imamo proceduru predlaganje kandidata za najmanje tri najvažnije adrese u svijetu bez dana diplomatskog iskustva. Evropske vrijednosti ne idu ruku pod ruku sa velikosrspkim nacionalizmom”, zaključio je Nikolić.

Tagovi

DPS