Politika

INJAC: Priča o poligonu na Sinjajevini još nije završena

Autor Kristina Stevović

Priča o vojnom poligonu na Sinjajevini još nije završena, kazala je ministarka odbrane Olivera Injac, navodeći da će se to desiti kada bude stavljena van snage odluka prethodna Vlade.

Izvor: Vlada Crne Gore

Injac je na radnom doručku sa novinarima, organizovanom povodom četiri godine članstva Crne Gore u NATO, rekla da na priču o poligonu još nije stavljena tačka, i da šest mjeseci nije dovoljno vremena za odluku o tome gdje će on biti.

„To je bio prvi problem koji me je sačekao kad sam stupila na dužnost, jer smo imali radikalno nezadovljstvo, sa dosta razloga koji po meni izgledaju opravdano“, kazala je Injac, prenosi portal Pobjeda.

Kako je navela, ekološki dio priče nije bio dovoljno zastupljen, i tek je nakon poslednje odluke Agencije za zaštitu životne sredine utvrđeno da postoji dosta ekoloških resursa sa kojima treba biti oprezan.

Injac je kazala da niko nije rekao ni da će poligon biti na Sinjajevini, niti da neće, ali kako je rekla, postoje određene opreznosti i potrebno je uraditi sve analize.

„Nije dobar odnos odlučiti za lokaciju, a da nije upotpunjeno sve ostalo. Moj cilj je uključiti što više ministarstava, donijeti prostorni plan“, rekla je Injac.

Komentarišući prijetnje upućene Mihailu Volkovu, bivšem državnom sekretaru u Ministarstvu, Injac je rekla da ne podržava bilo koje oblike nasilja.

„Žao mi je što je bilo ko žrtva toga, ali Volkov je određeni broj godina pokrivao dužnost odgovorno i donosio odluke koje se nijesu svima sviđale, tako da je to jedan teret ovakvih profesija“, navela je Injac.

Prema njenim riječima, netačno je da je Volkov ostao bez posla.

„On je bio na toj dužnosti, promijenili smo pravilnik. On nije ostao bez posla, neraspoređen je, ali takvih ima dosta sa potencijalima i referencama da nađu drugi posao“, kazala je Injac.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Milutin Đurović rekao je da će do kraja juna jedan pripadnik VCG biti upućen u misiju u Iraku.

On je podsjetio da je ranije donesena odluka o učešću dva pripadnika VCG u tu misiju.

„Jedan štabni oficir će sredinom juna biti upućen u misiju u Iraku. Procedura je bila komplikovana, dugo se čekala viza, ali on će uskoro biti u misiji“, rekao je Đurović.

On je kazao da je bezbjednosna situacija u Iraku ozbiljna.

„Sljedeći pripadnik Vojske mogao bi biti upućen kada dođe vrijeme za rotaciju“, dodao je Đurović.

Tagovi