Politika

MEDOJEVIĆ PREDLOŽEN ZA KOORDINATORA KLIMATSKIH I ENERGETSKIH PLANOVA, NA POTEZU VLADA

Autor Gordana Bojanić Izvor Dan

Demokratski front traži da predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević bude izabran na poziciju koordinatora za izradu nacionalnih energetskih i klimatskih planova (NECP) i zelenu tranzicijuu energetici.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Taj zahtjev uputili su lideri DF-a Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću, potvrđeno je Danu iz tog političkog subjekta.

“Cijenimo da bi izbor Medojevića za nacionalnog koordinatora obezbijedio neophodnu političku volju i doveo do inkluzije i sinergije svih aktera u što efikasnijoj pripremi strateških dokumenata iz ove oblasti i pripremi nastupa Crne Gore na 26. Konferenciji država članica Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija (UN) o promjeni klime, koja se održava od 1. do 12. novembra 2021. godine u Glazgovu u Velikoj Britaniji”, piše, između ostalog, u dokumentu.

Navodi se da DF snažno podržava proces zelene tranzicije u energetici kao strateškog procesa od najveće državne važnosti za budućnost i razvoj Crne Gore.

“Imajući u vidu naše programske prioritete, cijenimo važnim i korisnim da Demokratski front preuzme odgovornost za koordinaciju politika i aktivnosti svih relevantnih segmenata društva u ovom procesu”, ističe se u dopisu.

Iz Demokratskog fronta se nadaju da će Bojanić prihvatiti ovu inicijativu i da će je uputiti u proceduru za odlučivanje na Vladi.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija je saopšteno da je taj resor dobio dopis DF-a, da ga je ministar Bojanić pročitao i da ga je uputio Vladi Crne Gore na izjašnjenje.