Politika

PREMIJER ODBIO DA DOĐE NA SASLUŠANJE ODBORA: MENE NEĆE NIKO UCJENJIVATI

Autor Gordana Bojanić

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu trebalo je danas da saslušaju premijera Zdravka Krivokapića o ponovnom pokretanju posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori, ali je on poručio da se neće odazvati.

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

Premijer navodi da odluka o njegovom saslušanju nije utemeljena ni na Ustavu, ni zakonu i poslovniku Crne Gore.

“Stoga me ni na koji način obavezuje”, istakao je Krivokapić u obrazloženju koje je pročitao predsjednik odbora Milan Knežević.

Da nije imao ranije preuzetu obavezu u vrijeme zasijedanja Odbora, razmislio bi, kaže, da se odazove na poziv ovog skupštinskog tijela.

“Ako je ijedan predsjednik Vlade strpljivo, savjesno odgovarao na pitanaj poslanika onda je to ovaj. U tom smislu sam na tri premijerska sata odgovarao na pitanja poslanika. Nerijetko sam, što je kulminirao na prošlom bio izložen besprizornim uvredama od strane pojedinih poslanika. Najbrutalnije uvrede izrečene su od strane onih političkih subjekata koji su konstituisani listu čiji sam bio nosilac. I pored svega što ničim izazvan preživljavam u Skupštini, vjerujte da nemam gore pomenutu neodložnu obavezu bio bih spremam da razmislim da se odazovem”, navodi Krivokapić.

Ističe da pitanja koja su pokrenuta i optužbe koje su stavljene na njegov račun, u pogledu kojih je pokušano da se organizuje njegovo neosnovano saslušanje, veća su, kaže, neistina i besmislica, čak i od nezajažljivog apetita za funkcijama onoga koji takve besmislice plasira u etar.

“Nemoralne i odvratne optužbe da se Zdravko Krivokapić bavi bilo kakvim ševrcom, veća su laž čak i od količine obožavanja koje onaj koji takvu laž iznosi i koji je svojevremeno pokazivao prema predsjedniku Crne Gore i šefa bivšeg režima. Zdravka Krivokapića neće niko ucjenjivati kako bi utolio glad za još nekom foteljom”, poručuje premijer.

Na odboru će biti saslušani i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, direktor Uprave policije Zoran Brđanin i Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović.