Politika

VUKOVIĆ: OVA VLADA JE NEPRIRODNA NEPOGODA KOJOJ SE MORA REĆI DOSTA, SPROVODI REVANŠIZAM NA SVIM POLJIMA!!

Autor Jovana Raičević

"Nova Vlada svakodnevno sprovodi revašizam na svim poljima, a drugoga posla do toga nema", rekla je poslanica DPS-a Aleksandra Vuković na današnjoj pres konferenciji te partije.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Kako je kazala, svi oni koji su podigli ruku za Predlog zakona o izmjenama i dopunama opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju treba da spuste glavu pred učiteljima, profesorima i crnogorskim građanima i odgovorni su što će 260 direktora i 120 pomoćnika ostati na ulici.

“Nakon pola godine naopakog rada, ova kvazi Vlada mora položiti računa. Apostolska Vlada ne može da se posveti dok se ne osveti suverenistički orijentisanim građanima, jer su za nju oni svetogrđe. Oni koji su dali zeleno svijetlo za ovaj ovaj sraman revašizam u prosvjeti odgovaraće za crveno svijetlo evropskoj perspektivi”, jasna je Vuković.

Kako je kazala, nema evropske države u kojoj se odvijala ovakva politička odmazda.

“Ministarka prosvjete Vesna Bratić, bahato i kako ne priliči državnoj funkcionerki je saopštila – imenovanje novih direktora spovešćemo bez izuzetka, sadašnji da podnesu ostavku. Ovakvo ponižavanje i ucjena postoji samo u totalitarnim društvima. Prvo je premijer vikao na nastavnike i profesore, onda je to nastavila ministarka četiri resora”, naglasila je poslanica DPS-a.

Ova Vlada se pokazala ekspertskom, kako dodaje, samo u ponižavanju dostojanstva građana.

“Kada vam se obrate sa “divni narode”, znajte da se sprema neko nepočinstvo. Mi ne branimo fotelje, ovdje se brani ustav i ljudska prava, i da ne ostane niko bez hljeba samo što nije bio učesnik litija”, kazala  je Vuković.

Poslanica DPS-a poručuje da evropski partneri moraju znati što najveća opoziciona partija ne želi da učestvuje u radu skupštine.

“Mi, kao državotvorna partija, ne želimo da dajemo legitimitet razgradnji države, gdje je moguće da ministi zavode strahovladu i najavljuju čiske, dok poslanici većine hrane njihov tiranski manir. Nikada više nije bilo osornosti, manje znanja i morala. Nikad više nevaspitanog dizanja prsta navodno u ime krsta. Ova vlada je neprirodna nepogoda i prirodno je da joj se što prije kaže dosta”, zaključila je Vuković.