Politika

KABINET ĐUKANOVIĆA O MAJBAHU: ČEKAMO DA ANB DONESE PROCJENU BEZBJEDNOSTI PREDSJEDNIKA

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Kabinet predsjednika Mila Đukanovića blagovremeno je odgovarao na dopise ANB-a u vezi sa atomobilom koji Đukanović koristi, tražeći da ta institucija donese procjenu predsjednikove bezbjednosti i da za to preuzme odgovornost, kazao je šef Kabineta Miodrag Radović.

Izvor: YouTube/Predsjednik Crne Gore/CNTV/Screenshot

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je ranije danas u parlamentu rekao da Đukanović nije ispoštovao zaključak Vlade kojim je određena prodaja Majbaha S 650, i da se oglušio o zahtjev koji mu je uputila ANB za povraćaj tog vozila na parking Agencije kako bi se sproveo postupak prodaje.

Radović je u reagovanju naveo da ta populistička priča ne zaslužuje komentar.

„Međutim, cijeneći javnost, želimo da obavijestimo da je Kabinet predsjednika blagovremeno odgovarao na dopise ANB-a tim povodom, tražeći da ta institucija donese procjenu predsjednikove bezbjednosti i da za to preuzme odgovornost, što je uobičajena praksa u svakoj normalnoj zemlji“, naveo je Radović.

Kako je kazao, dok čekaju na odgovore Agencije, iz Kabineta predsjednika predlažu da se "gospoda zabrinuta za upotrebu službenih automobila, pozabave sve većim brojem zloupotreba i kršenja saobraćajnih propisa od strane funkcionera sadašnje Vlade“.

Možda ce vas zanimati

„O visini štete koju su prouzrokovali, kao i preduzetim mjerama prema počiniocima prekršaja kojima ugrožavaju saobraćaj i živote ljudi“, dodaje se u reagovanju Radovića.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja angažovalo je agenciju za procjenu drugog vozila "Mercedes Maybach" u vlasništvu države, a koje je koristio bivši premijer Duško Marković.

"U toku je priprema međunarodnog javnog poziva za učešće na javnom nadmetanju za prodaju tog vozila, koji će biti uskoro objavljen", najavio je Spajić.

Majbah koji Vlada prodaje, kako je ranije saopšteno, procijenjen na oko 457.000 eura