Politika

KRIVOKAPIĆ: NEĆU PODNIJETI OSTAVKU DOK ME NE SMIJENE, MITROVIĆ JE BIO ZBUNJEN, ALI OSTAJE MINISTAR

Autor Gordana Bojanić

Ministar Ratko Mitrović ostaje na čelu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma uprkos njegovom lošem nastupu i nelegalnom objektu kojeg je nedavno pripisao sinu.

Izvor: Vlada Crne Gore/B. Ćupić

Premijer je kazao da neće smijeniti Mitrovića i dodao da je razgovor sa ministrom obavio i da mu je obrazložen loš medijski nastup.

“Mitrović loše čuje, bio je previše zbunjen, dao je nekoliko vrlo specifičnih izjava kojima se smanjuje rejting Vlade”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje novinarke da li neko ko treba da se bori protiv nelegalne gradnje ima nelegalno sagrađen objekat treba da bude na čelu ministarstvu, Krivokapić je kazao da “ne može da zna svaku sitnicu".

“Ima preko stotinu hiljada nelegalnih objekata, povjerenje koje je dato Mitroviću on će opravdati”, istakao je Krivokapić.
Možemo da pričamo o rekonstrukciji Vlade

On je povodom nastupa jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića kazao da ima naznaka za iniciranje glasanja o nepovjerenju Vlade, ali da on neće podnijeti ostavku dok ga ne smijene, ali da će se sa zadovoljstvom vratiti svojoj profesiji, ističući da nema problem da neko podnese zahtjev o povjerenju Vladi.

"O rekonstrukciji možemo da pričamo. Mislim da je rješenje problema stvoriti sve preduslove da se izborno zakonodavstvo reformiše da konačno imamo fer izbore. Jedina obaveza mi je prema građanima, a ako me neko smijeni sa zadovoljstvom ću se vratiti svojoj profesiji", rekao je Krivokapić u izjavi novinarima nakon premijerskog sata.