Politika

BEČIĆ: UNOŠENJE RAZDORA MEĐU GRAĐANIMA PODRIVA NAŠU DRŽAVNOST

Autor Gordana Bojanić

Crna Gora može biti uspješna, samo kao institucionalno moćna, ekonomski stabilna, pravno sigurna, moralno obnovljena i građanski jaka država, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Izvor: Skupština Crne Gore

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić i premijer Zdravko Krivokapić priredili su prijem povodom Dana nezavisnosti – 21. maja i obilježavanja 15 godina od obnove nezavisnosti.

Bečić je kazao da su pomirenje i sloga, multietnički i multivjerski sklad, zajedništvo i suživot, jedini čuvari državnosti i nezavisnosti.

„Pokušaji ekstremizacije prilika i unošenja razdora među građane, naglašavanje različitih nacionalizama i njihovo predstavljanje kao vrhunskog patriotizma, pri čemu ona druga strana, neizostavno, biva izdajnička podriva i našu državnost i našu nezavisnost“, naveo je Bečić.

On je istakao da Crna Gora može biti uspješna, samo kao institucionalno moćna, ekonomski stabilna, pravno sigurna, moralno obnovljena i građanski jaka država, i dodao da su to su najsnažniji temelji njene vječnosti.

„Građanski koncept je koncept bez alternative, kocept u koji jedino vjerujem i za koji se svim srcem borim, jer pomirena, homogenizovana i građanski jaka Crna Gora je preduslov njenog oporavka“, rekao je Bečić.

On je naglasio da svim svojim bićem vjeruje u Crnu Goru kao uspješnu evropsku i evroatlantsku državu.

„Svaki svoj trenutak posvećujem radu na tom projektu, zato što vjerujem da ćemo u porodici evropskih naroda, zajedno sa susjedima, postati razvijeniji i prosperitetniji dio svijeta. To mjesto odavno zaslužujemo“, istakao je Bečić.