Politika

KRIVOKAPIĆ: SLOBODA I DEMOKRATIJA SNAGA DREVNE CRNE GORE

Autor Gordana Bojanić

Sloboda i demokratija su snaga nezavisnosti drevne Crne Gore, koja je država svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili rodnu pripadnost, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

Izvor: Vlada Crne Gore/S. Matić

On je za Dan kazao da je državna nezavisnost Crne Gore početkom novog milenijuma od tadašnje vlasti proklamovana kao preduslov za brže priključenje Crne Gore savezu zemalja Evropske unije (EU).

“Isti verbalizam pratio je i učlanjenje Crne Gore u NATO, ali bez obzira na deklarativne akcije bivše vlasti, Crna Gora je za ovih 15 godina ostala sasvim bez demokratskog sadržaja i bez ogromnog dijela privrednih, bioloških i drugih resursa”, dodao je Krivokapić.

On je ocijenio da je kao zdravo nasljeđe od prethodne vlasti ostala “makar priča o EU”.

“Iako je malo ili nimalo toga urađeno u duhu evropskih standarda i ideala EU, makar su se građani misleno pripre mili za EU i znaju šta više sigurno ne žele, a šta žele”, smatra Krivokapić.

On je kazao da građani žele da žive životom evropskog čovjeka, njegovim standardom i odgovornošću.

“Zato je ovaj 21. maj dan istinske slobode i istinske demokratije, a sloboda i demokratija jesu snaga nezavisnosti drevne države Crne Gore, koja je država svih njenih građana i građanki, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili rodnu pripadnost”, zaključio je Krivokapić.