Politika

ĐUKANOVIĆ: "DRŽAVNI TEMELJ CRNE GORE IZDRŽAĆE ISKUŠENJE"

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Crnogorski državni temelj pouzdan je i izdržaće probu i iskušenje kroz koje sada prolazi, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović.

Izvor: Vlada Crne Gore

On je emisiji "Da je vječna" na Televiziji Crne Gore, posvećenoj petnaestogodišnjici od obnavljanja nezavisnosti, kazao da je svjestan da se moglo više postići, ali da se u 15 godina ne može nadoknaditi ono što je propušteno u vijekovima.

Đukanović smatra da je crnogorski državni temelj pouzdan i da će izdržati probu kroz koju sada prolazi.

“Tome me još više uvjerava sposobnost svih političkih i društvenih potencijala da branimo ono što su tekovine savremene Crne Gore i ono što je zaloga bolje budućnosti države", kazao je Đukanović.

On je, govoreći o nedovoljnim ostvarenjima u proteklih 15 godina, rekao da su opominjujući rezultati na planu prevazilaženja društvenih podjela u Crnoj Gori, prenosi Portal RTCG.

"Dobro znamo da je za savladavanje tih razlika, koje su uglavnom identitetskog karaktera, potrebna sveobuhvatna državna politika koja mora biti adekvatno finansijski i budžetski servisirana.

Mislim na politiku u oblasti obrazovanja, kulture, informisanja, ukupnu identitetsku politiku”, rekao je Đukanović.

On je kazao da bivša vlast nije u dosadašnjem periodu raspolagala svim potencijalima da bi to mogla uraditi.

“Crna Gora će, nakon ovog iskušenja, biti demokratski još zrelija i nastaviće još odlučnije da se kreće putem evropskog razvoja”, poručio je Đukanović.