rasprava o budžetu

BURNA RASPRAVA SPAJIĆA I MEDOJEVIĆA U SKUPŠTINI: ROKAJ! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Žustra rasprava povela se danas u parlamentu između poslanika DF-a Nebojše Medojevića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Izvor: Printscreen

Spajiću su zasmetali svakodnevni napadi lidera PzP-a, koji je ministra više proizvao zbog tajnog zaduženja, donošenja netransparetnog budžeta…

“Ja vas ne znam. Mi smo se jednom upoznali na dan kad smo formirali Vladu. Tada sam rekao da sam Vas početkom 2000. gledao kao nadu i uzora. Vi ste tada rekli da morate da me napadate. Vi ste pametan čovjek, ali nemojte da pričate da ste bili u investicionom bankarstvu”, kazao je Spajić, poručujući Medojeviću da ako je kršio zakon neka podnese krivičnu prijavu protiv njega.

Medojević mu je dobacio “rokaj”, na šta je Spajić kazao da “odbija da roka”.

“Neću da rokam, ne treba mi to, zašto bi rokao uopšte. Odbijam da rokam ikoga”, odgovorio je Spajić.

Medojević je rekao da ova Vlada bila velika prevara građana Crne Gore koji su imali zadataka da DF ne bude u Vladi, jer ako DF nema u Vladi nema ni promjena, te da to i ovaj predlog budžeta pokazuje.

"Ne smijete da trošite bilo koji euro i da sklopite bilo koji ugovor tajno i netransparentno, kao što je nabavka avion za To Montenegro. Ne možete da ne predložite budžet i da se sami odlučite na privremeno finansiranje. Ne smijete ići u zaduživanje bez usvajanja budžeta.Prvo se odredi budžet, deficit, kapitalne investicije i nedostajuća sredstva, pa onda idete u zaduživanje" rekao je Medojević.

"Ovo je odgovoran budžet. Bili smo hrabri da zadržimo plate, penzije socijalna davanja i kapitlane investicije. Nije posegnuto za podizanjem nameta" poručio je Spajić.

On je zamolio sve da shvate dubinu krize sa kojom se suočavamo.

"Zemlja je rekovalescent koji je primio infuziju i treba da se oporavi. Ovo je godina opravka i nemo sve odjednom da se uradi" poručio je Spajić.

Možda ce vas zanimati