Politika

KONJEVIĆ: " VIJESTI PRAVE SPIN KAKO BI ODBRANILI VLADU"

Autor Jovana Raičević

Predsjednik SDP-a Raško Konjević tvrdi da nije kazao da će podnijeti ostavku ako tužilaštvo utvrdi da nije bilo kršenja Zakona u slučaju odavanja tajnih podataka jedne NATO članice, već da će to učiniti ukoliko se ispostavi da je za to on krivac.

Izvor: Youtube/Printscreen/Skupština Crne Gore

 “Iako je najavio da će podnijeti ostavku, ako se utvrdi da nije bilo kršenja Zakona, sada poručuje kako to neće učiniti – kažu TV Vijesti. Naravno treba napraviti spin i odbraniti Vladu i kako oni kažu više godina advokata kavačkog klana. Srećom snimci postoje”, napisao je Konjević na Twitter-u.

On je podijelio snimak razgovora sa premijerom na sjednici Skupštine.

Konjević na snimku kaže Krivokapiću da će podnijeti ostavku ukoliko se ispostavi da je u pravu kada kaže da je Konjević odao neki tajni podatak.

Tužilaštvo je juče saopštilo da šef ANB Dejan Vukšić nije članovima Odbora za bezbjednost u martu dostavio podatke strane obavještajne službe jedne clanice NATO, čime je ugrozio bezbjednost agenata i operacije, a za šta ga je optužio Konjević.

Podjsetimo, nakon što je afera o curenju podataka postala javna Vukšić je priznao propust, ali je konstatovao i da je grešku napravila njegova najbliža saradnica.