Politika

MEDOJEVIĆ PORUČIO: VUKŠIĆ NE MOŽE ISTOVREMENO BITI ŠEF ANB-a I ADVOKAT KAVAČKOG KLANA!

Autor Jovana Raičević

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB Dejan Vukšić ne može istovremeno da bude na toj funkciji i adbokat kavačkog klana.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

On je na Fejsbuku napisao da je Vukšić godinama bio advokat od povjerenja jednom od ključnih ljudi kavačkog klana.

“Ako znamo da je kavački klan osnovan i logistički podržan od ANB-a, izvlačim logički zaključak da je ANB preporučio advokata Vukšića kavačkom klanu. Sve je to legitimno. Ali gdje je granica između legitimnih advokatskih usluga i nezakonitog i kriminalnih savjetovanja”, kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, advokati narko-klanova često optuživani pred sudovima SAD, Italije, Meksika kao članovi narkokartela.

“Problem je ako je Vukšić kao sef ANB kontaktirao šefove kavačkog klana i davao im povjerljive informacije koje im pomažu u sakrivanju od organa države Crne Gore ili u lociranju njihovih konkureneta i neprijatelja”, istakao je Medojević.

U svakom slučaju ANB je, ističe, morala dati bezbjednosnu procjenu premijeru Zdravku Krivokapiću, prije njegove odluke da imenuje Vukšića za v.d. šefa Agencije. Dodaje da je očigledan konflikt interesa i bezbjednosna prijetnja i smetnja za njegovo imenovanje.

“Vukšić ne može istovremeno biti i šef ANB i advokat kavačkog klana”, zaključio je Medojević.