Politika

UGOVOR O SVETOM STEFANU SE ANALIZIRA

Autor Kristina Stevović Izvor RTCG

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da je još prošle sedmice upoznat sa zabrinutošću predstavnika Adrijatik propertisa i Aman rizortsa u vezi sa rušenjem ograde u Miločerskom parku i omogućavanjem prilaza do Kraljičine plaže svim građanima.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Adrijatik propertis je zakupac hotela na Svetom Stefanu, dok je Aman hotelski operator u hotelu Sveti Stefan i vili "Miločer". Adrijatik propertis je i zakupac bivšeg hotela "Kraljičina plaža", na čijoj lokaciji se gradi kondo hotel od 126 apartmanskih jedinica.

Hotel "Sveti Stefan" i Miločer zakupljeni su do 2049. godine, a "Kraljičina plaža" na 90 godina.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja Danu je saopšteno da je Milatović prošlog petka imao tripartitni sastanak u Budvi sa predstavnicima Adriatik propertisa, mjesne zajednice i Morskog dobra radi sagledavanja novonastale situacije iz svihuglova.

"Mislim da je sastanak u Budvi bio dobar i da treba nastaviti razgovore i doći do zajedničkog rješenja koje će biti u korist mjesne zajednice, s jedne strane, i koje će kao takvo zadovoljiti i određen poslovni model investitora, s druge strane. Siguran sam da je do rješenja moguće doći u dodatnom razgovoru, pa koristim priliku da sve strane pozovem na miran i konstruktivan razgovor. Da smo ovu temu shvatili izuzetno ozbiljno govori i činjenica da smo formirali radnu grupu, koju, pored predstavnika Ministarstva ekonomskog razvoja, čine i predstavnici Ministarstva finansija, a čiji je zadatak analiza ugovora, prava i obaveza ugovornih strana", rekao je Milatović za Dan.

Predsjednik države Milo Đukanović u srijedu je kazao da će Crna Gora imati ozbiljnu štetu zbog dešavanja na Miločeru i da kao rezultat imamo moguću tužbu.