Politika

PAŽIN TUŽI ABAZOVIĆA: STAN U PODGORICI STEKAO SAM LEGALNO

Autor Gordana Bojanić

Bivši ministar pravde Zoran pažin najavio da će zbog klevete tužiti potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Izvor: Služba za odnose s javnošću

Na pres konferenciji Savjeta za kriminal i korupciju na visokom novou juče je saopšteno da je bivši ministar Pažin dobio stan od preko 128 kvadrata.

"Povodom drskog i bezobzirnog napada na moj ljudski i profesionalni integritet, dovođenjem mog imena u kontekst korupcije, bez i malo odgovornosti za javno izgovorenu riječ, od strane Dritana Abazovića obaviještavam crnogorsku javnost da ću za zadovoljenje svojih pravnih interesa zatražiti pred sudom, podnošenjem tužbe protiv klevetniika, zbog povrede časti i ugleda i prava ličnosti"; naveo je Pažin u saopštenju.

On kaže da je stan u Podgorici, u kome živi sa porodicom, stekao u potpunosti zakonito, ustupajuci stan u svom vlasništvu državi i dobivši veći za jednu sobu.

"Sve u skladu sa zakonom i precizno propisanim kriterijumima za rješavanje stambenih potreba, a razliku u kvadratima uredno plaćam svakog mjeseca. Sudu ću se obratiti radi zaštite integriteta svoje porodice i sebe, ali i radi potrebe zaštite javnog prostora od populizma i besprizornog trovanja dezinformacijama", kazao je Pažin.