Politika

MEDOJEVIĆ: FUNKCIONERI DA PLATE STANOVE PO TRŽIŠNIM USLOVIMA ILI DA IH VRATE DRŽAVI

Autor Gordana Bojanić

Presjednik Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević smatra da je klasična pljačka države to što je određeni broj funkcionera dobio kredite za stanove po povoljnim uslovima.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Sve ove odluke su protivpravne jer su donesene bez jasnih kriterijuma i na štetu imovine države Crne Gore. Da sam ja premijer odmah bih donio Lex specialis kojim bi poništio sve odluke bivšeg režima kojima se obezbjeđuje privatna korist državnim funkcionerima, a na štetu države Crne Gore. Sve ove odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bih poništio i svakom državnom funkcioneru bih ponudio anekse ugovora kojima bi morali platiti tržišnu vrijednost stanova", napisao je Medojević na Fejsbuku.

Ovo je, naglašava on, klasnična pljačka države od strane državnih funkcionera koji imaju obavezu da svoje funkcije obavljaju u skladu sa Ustavom i zakonom.

"Neka plate stanove po tržišnim uslovima. U suprotnom sve stanove oduzeti i vratiti državi! Dosta je pljačke Crne Gore od ovih “patriota”, poručio je Medojević.