Politika

MINISTARKA ZDRAVLJA DOBILA POLICIJSKO OBEZBJEĐENJE! ABAZOVIĆ: ONA JE HRABRA ŽENA

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović od danas će čuvati policija, kazao je Vijestima potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Izvor: MONDO

“Radi se o hrabroj ženi, ali ćemo njenu bezbjednost u potpunosti zaštiti, kao i svih građana. Nećemo dozvoliti da neko u Crnoj Gori bude ugrožen zbog posla koji obavlja”, rekao je Abazović.

Ljekarka Borovinić Bojović prijavila je policiji da je na privatnu mejl adresu dobila poruke prijeteće sadržine i da se u istom, nepotpisanom mailu, pominju njena djeca i otac.

“Ti ćeš biti prva osoba koju ću posjetiti... moraćeš da platiš”, piše između ostalog u nepotpisanom pismu.

Iz Uprave policije saopštili su da pokušavaju da otkriju ko je mailom prijetio ministarki zdravlja.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, mail je poslat sa adrese koja je, kako se sumnja, otvorena za jednokratnu upotrebu.

Ministarka Borovinić Bojović, ukoliko tajna i javna policija to procijene, može dobiti trajnu dvadesetčetvoročasovnu policijsku zaštitu.

Odluka da joj se obezbjeđenje dodijeli prije procjene u skladu je sa Vladinom Odlukom kojom je proširen krug obavezno štićenih ličnosti.

Iz Uprave policije juče su poslali saopštenje u kojem tvrde da intenzivno rade na identifikaciji osobe koja je putem e-mail komunikacije uputila prijetnje ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović.

Zbog ugrožene bezbjednosti policija već drugi mjesec čuva i ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić.

Bratić je dvadesetčetvoročasovno obezbjeđenje dobila sredinom februara, a tada je iz policije objašnjeno da će je čuvati do izrade bezbjednosne procjene.