Politika

ZASIJEDAO SAVJET ZA ODBRANU, DO KRAJA NEDJELJE ODLUKA O IMENOVANJU NOVOG NAČELNIKA GENERALŠTABA

Autor Gordana Bojanić

Odluka o imenovanju novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore biće donijeta na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost koja će se održati do kraja sedmice.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Sastanku u Vili Gorica su prisustvovali ministarka odbrane Olivere Injac, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i premijer Zdravko Krivokapić.

Kako je saopšteno povod sjednice je "rješavanja važnih pitanja za funkcionisanje Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore".

"Na sastanku su razmatrana brojna pitanja vezana za odluke koje su u nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost, a odnose se na postavljenja, unapređenja i razrešenja oficira Vojske, na dužnostima u Vojsci i Ministarstvu odbrane. Među tim pitanjima, svakako je bilo najvažnije imenovanje novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore. Očekuje se da odluka Savjeta za odbranu i bezbjednost o imenovanju novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore bude donijeta na sjednici Savjeta, koja će se održati do kraja ove sedmice", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Ministarstvo odbrane saopštenjem želi da informiše javnost o temama sastanka, "a povodom dezinformacija koje su prenijeli pojedini mediji".

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je na sastanku lidera parlamentarne većine sa Krivokapićem pitao premijera da li se danas sreo sa Đukanovićem.