Politika

JOŠ JEDAN PORAZ VLADE? PRIVREMENO SE ODUSTAJE OD IZMJENA ZA STICANJE DRŽAVLJANSTVA, TRAŽIĆE IZJAŠNJENJE SKUPŠTINE?

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Vlada Crne Gore privremeno je odustala od izmjena Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, saznaje Standard.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Prema informacijama Standarda oni će tražiti mišljenje skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Očekuje se da Ministarstvo unutrašnjih poslova incira to pred Odborom.

Podsjetimo, građani već nekoliko dana protestuju zbog najave Vlade da će vršiti izmjene u Odluci za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva, navodi Standard.

Nekoliko stotina građana okupilo se 8. aprila ispred Vlade Crne Gore u Podgorici, ali tog dana Odluka nije bila ili je povučena sa dnevnog reda sjednice Vlade, podjseća Standard.

Nekoliko dana protesti se organizuju i na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u mjestu Bogetići, a inicijalni odbor slobodnih građana najavio je radikalizaciju protesta ukoliko Vlada do danas ne ispuni njihova tri zahtjeva.

Glavni je da se odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom u potpunosti odbaci, ili da se donese uz učešće poslanika suverenističkog bloka i predstavnike svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori, zaključuje Standard.