Politika

SMJENA LEPOSAVIĆA: Danas je sastanak lidera parlamentarne većine sa Krivokapićem

Autor Kristina Stevović Izvor Standard

Lideri parlamentarne većine danas će se sastati sa premijerom Zdravkom Krivokapićem u 17 sati, u zgradi Vlade.

Izvor: Printscreen

Tema sastanka nije poznata, a prema informacijama Standarda, između ostalog, razgovaraće se i o smjeni ministra pravde Vladimira Leposavića. Odnosno, prevazilaženju nesuglasica koje po tom pitanju imaju lideri ovih partija sa premijerom Krivokapićem, zbog odluke koju je donio.

Sastanku će prisustvovati predsjednik NSD Andrija Mandić, predsjednik DNP Milan Knežević, predsjednik PzP Nebojša Medojević, predsjednik GP URA Dritan Abazović, predsjednik Demosa Miodrag Lekić, predsjednik UCG Goran Danilović i predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

Za sada nije poznato da li će na sastanak doći i predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

Podsjetimo, oni su prethodno održali tri sastanka sa ciljem prevazilaženja parlamentarne krize. Na jučerašnjem sastanku dogovorili su formu izmjena i dopuna Zakona o državnom tužilaštvu i najavili da će narednih dana Predlog predati Skupštini.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nakon sastanka parlamentarne većine u Skupštini poručio je da misli da su pronašli rješenje u skladu sa Venecijanskom komisijom.

“Ostajemo otvoreni za sve sugestije i komentare. U narednim danima ćemo tekst zakona dostaviti Skupštini. Svi smo se na sastanku složili da ove stvari ne treba odlagati”, rekao je Abazović, navodeći i da ne misli da je ugrožena nacionalna bezbjednost.

Lider Nove srpske demokratije Milan Knežević kazao je da je nakon trećeg sastanka došlo do potpunog usklađivanja tužilačkih zakona.