Politika

BOROVINIĆ-BOJOVIĆ: Situacija složena, zdravstveni sistem nije pred pucanjem

Autor Kristina Stevović Izvor Vijesti

Ministarka tvrdi da je broj oboljelih od kada su formirana nova tijela za borbu protiv epidemije u stalnom padu.

Izvor: Vlada Crne Gore

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović rekla je danas u Skupštini da je predlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji još u pripremi i da je to problem kojem treba posvetiti pažnju.

Ona je istakla da će učiniti da sve da se tom pitanju posveti pažnja.

To je kazala odgovarajući na pitanje poslanice SNP-a Danijele Đurović, koju je interesovalo kada će se obezbijediti pretpostavke za besplatnu vantjelesnu oplodnju. Ona je istakla da više od 100.000 građana Crne Gore je suočeno sa neplodnošću.

Đurović je istakla da je granica od 44 godine diskriminatorska i da je treba iz sadašnjeg Zakona isključiti i da je pitanje nataliteta porodice jedno od najvažnijih.

Poslanik SD-a Boris Mugoša pitao je ministarku zdravlja da li je epidemiološka situacija pod kontrolom, da li je sistem pred pucanjem, a zdravstveni radnici na izmaku snaga.

On je zapitao šta se dešava da direktorom Instituta za javno zdravlje Igorom Galićem, koji se, od kada je kazao da situaciju ne kontrolišemo, ne pojavljuje u javnosti.

Ministarka zdravlja je istakla da Vlada kontroliše situaciju, kao i sve zemlje na svijetu.

Ministarka tvrdi da je broj oboljelih od kada su formirana nova tijela za borbu protiv epidemije u stalnom padu. "Situacija je složena, a zdravstveni sistem nije pred pucanjem", navela je Borovinić Bojović.