Politika

KRIVOKAPIĆ: OVO JE NAPAD I NA PREMIJERA, JER SE NAPADA NJEGOV KLJUČNI ČOVJEK, VUKŠIĆ JE PROFESIONALAC

Autor Jovana Raičević Izvor CDM portal

Premijer Zdravko Krivokapić poručio je da afera sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost (ANB) mora da doživi svoj epilog i da u slučaju odavanja tajnih informacija svi koji su se ogriješili o Zakon treba da odgovaraju.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Krivokapić je, odgovarajući na novinarska pitanja nakon Premijerskog sata, istakao je da njega više brine da što oni koji su vidjeli taj podatak nisu reagovali. Prema njegovim riječima Vukšić je profesionalac i odgovoran čovjek.

“Nadam se da se vise nikad to neće ponoviti. Neko je želio da inicira ovaj problem. Drugi element je napad na premijera jer se napada njegov ključni čovjek, a treći odnos sa međunarodnom zajednicom koji neko želi da minimizira. Osobe koje su vidjele ovaj podatak nisu reagovale, a to su osobe sa visokom bezbjednosnom kulturom. To govori da je neko zlonamjeran”, rekao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, ima dokaz, ali nema pravo da priča, gdje su išle informacije iz ANB i kome su dostavljane.

“Niko od poslanika tada nije reagovao”, rekao je premijer.

Odgovarajući na pitanja o slučaju lažnog diplomate Stevana Simijanovića, Krivokapić je rekao da je Simijanović “uopšte nije opasan kao što se predstavlja, ali je pustio mamac na koji je neko uspio da se upeca”.

Krivokapić je nakon završetka sjednice posjetio gradonačelnika Cetinja, Aleksandra Kašćelana, prenosi CDM.

“Nisam mogao da prođem kancelariju gradonačelnika, a da mu se ne javim. Imali smo interesantan razgovor oko budućih projekata. Naš duh je duh poboljšavanja. To je bio spontan i prirodan razgovor “, rekao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje o rekonstrukciji Vlade, premijer je rekao da su 12 ministarstava i 12 ministara nedodirljivi dok je on premijer.

“Ovo je najkompetentnija Vlada u istoriji Crne Gore koja je postigla “nadčovječanski rezultat za prvih sto dana”, rekao je on.

Krivokapić je, odgovarajući na pitanja o Zakonu o porijeklu imovine, kazao da su ministri pravde i finansije zaduženi da nađu najbolje rješenje. Premijer očekuje da se nacrt tog zakona uskoro nađe u Skupštini.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da je uvjeren da se može doći do parlamentarne većine i rješenja u reformi sudstva ako se izbjegava isključivost, navodi CDM