Politika

KRIVOKAPIĆ PONUDIO TRI POTPREDSJEDNIČKA MJESTA ZA DF I SNP?

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Premijer Zdravko Krivokapić ponudio je liderima nekadašnje koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milanu Kneževiću, Andriji Mandiću i Vladimiru Jokoviću djelimičnu rekonstrukciju Vlade po kojoj bi broj potpredsjednika bio povećan za još tri, saznaje Pobjeda.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

U Vladi postoji jedno potpredsjedničko mjesto koje pokriva Dritan Abazović koji je koordinator svih službi bezbjednosti.

Više izvora Pobjede je kazalo da je Krivokapićeva ponuda motivisana efikasnijom saradnjom Vlade i parlamenta, odnosno željom premijera da zakonski prijedlozi Vlade budu usvajani znatno brže u parlamentu.

Krivokapić je ponudio da Vlada bude proširena za maksimalno tri potpredsjednika, iz Demokratskog fronta dva a vjerovatno i jedan iz Socijalističke narodne partije.

 "Premijer nije pominjao Demokrate jer se pretpostavlja da ima neki drugi aranžman sa njima, imajući u vidu otvorenu političku saradnju u Nikšiću, i njegovu ali i ministara Aleksandra Stijovića i Milojka Spajića", rekao je izvor Pobjede.

Izvor je dodao da, bez obzira na stavove predsjedništva Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije o potrebi "kadrovskog osvježavanja Vlade", za sada postoji mala vjerovatnoća za ulazak DF-a u Vladu imajući u vidu razlike sa Vladom o tužilačkim zakonima, koje su produbljene nakon negativnog nalaza Venecijanske komisije.

Krivokapić je u subotu razgovarao sa liderima DF-a Mandićem i Keževićem, ali i predsjednikom SNP-aJokovićem. Krivokapić nije zvao na sastanak lidera Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića koji je nakon naknadnog poziva sa danom zakašnjenja odbio da se sretne sa premijerom.

Knežević je rekao da je nakon sastanka odbio ponudu da bude kandidat za potpredsjednika Vlade.
I Mandić je potvrdio da je Krivokapić na sastanku pominjao mogućnost da se prošire mjesta potpredsjednika u Vladi, ali da je on tu priču zaustavio konstatacijom da o tome treba da odlučuje parlamentarna većina.