POSLEDNJA DEŠAVANJA

KRIVOKAPIĆ: VUKŠIĆ NEPRAVEDNO OPTUŽEN OD STRANE POSLANIKA, OVO JE POKUŠAJ DA SE MINIMIZIRA VLADA! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević

Premijer Zdravko Krivokapić oglasio se povodom tri aktuelnosti: medijskih navoda u vezi sa dešavanjima na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu i direktora ANB-a g. Vukšića; napada na novinara Sadikovića i razgovora sa predstavnicima parlamentarne većine.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Pozvao je tužilaštvo da podnese krivičnu prijavu protiv poslanika koji su "nedostojni funkcije" i koji su javnosti dostavili tajne podatke.

"Pozivam tužilaštvo da pokrene postupak protiv poslanika koji su dostavili javnosti podatke sa Odbora za bezbjednost i odbranu", poručio je Krivokapić u obraćanju javnosti, i dodao:

"Isti ti poslanici ne smiju da odaju nijednu informaciju niti podatak, sve dok se ne skine veo tajnosti sa tog podatka."

"Određeni poslanici su istrčali ispred rude da bi optužili Vukšića da se na tom dokumentu nalaze podaci koji predstavljaju podatke dobijene od NATO članica. To nije tačno. Taj podatak je interni podatak ANB-a i dostavljen je poslanicima", rekao je Krivokapić.

Krivokapić je istakao da je Dejan Vukšić nepravedno i neprofesionalno optužen od strane poslanika koji čine Odbor za bezbjednost i odbranu.

Direktor ANB-a Dejan Vukšić će, prema njegovim riječima, pokrenuti interni postupak kako bi se utvrdilo kako je dokument došao do Odbora.

"Ovo nije slučajno, već ne znam koji pokušaj da se minimiziraju određeni članovi Vlada, a satim tim i Vlada. To se radi po principu koji je odavno u javnosti spinovan. Umjesto da Vukšić bude lovac na istinu, on treba bude lovina i u toj lovini zna se ko su saučesnici", naglasio  je Krivokapić.

On se osvrnuo i na napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića i u ime javnosti i Vlade se izvinio zbog tog nesavjesnog postupka komita:

”Kojih komita, onih koje podržava DPS, a zalaže se za evropsku Crnu Goru. U evropskoj Crnoj Gori ne napadaju niti medije, niti novinare. Nadam se da je ovo zadnji pokušaj i da će naša Uprava policije tačno i blagovremeno procesuirati javnosti podatke koji se tiču ovog slučaja. Ja se u ime svih građana CG izvinjavam časnom gospodinu Sadikoviću”, poručio je on.

Treća stvar o kojoj je govorio, jesu razgovori sa liderima partija koji čine parlamentarnu većinu.

”Kultura dijaloga je mjera demokratije. To ću ubuduće česće raditi”, rekao je Krivokapić u obraćanju.

Premijer je kazao da su lideri DF i SNP na tim sastancima potvrdili da će ova Vlada trajati četiri godine i da su oni za to zainteresovani.

”Prihvatio sam da pričamo o rekonstrukciji Vlade, u granicama koje su prihvatljive i prirodne”, zaključio je on u svom obraćanju.

ZDRAVKO KRIVOAPIĆ OBRAĆANJE
Izvor: Vlada Crne Gore