Politika

KNEŽEVIĆ OTKRIO: ODBIO SAM MJESTO POTPREDSJEDNIKA U VLADI, POTREBNO JE EKSPLICITNIJE UKLJUČIVANJE VEĆINE!

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da je juče na sastanku sa premijerom Zdravkom Krivokapićem odbio potpredsjedničko mjesto u novoj Vladi, piše RTCG.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Ja sam odbio da budem kandidat za potpredsjednika u novoj Vladi, ne zato što ne vjerujem u sebe, već zato što mislim da je neophodno uključivanje većine na što eksplicitniji način“, izjavio je Knežević.

Govoreći o rekonstrukonstrukciji Vlade Andrija Mandić je, kako kaže, premijeru skrenuo pažnju da o rekonstrukciji Vlade treba prvo da razgovara parlamentarna većina, navodi RTCG.

„Predsjednici parlamentarnih stranaka će se dogovarati o Vladi. Ova Vlada ima manjinsku podršku, imamo određene probleme i nijesmo to krili. Najvažnije je da će predsjednici temeljito prodiskutovati o rekonstrukciji Vlade pa ćemo se dogovoriti i izjasniti", rekaoje Mandić.

Kaže da je prekinuo priču Krivokapića o potpredsjedničkim mjestima.

„On je govorio da može Vlada da se širi u smislu potpredsjedničkih mjesta, ali ja sam zaustavio tu priču, kako bismo vidjeli šta će reći parlamentarne stranke“, zaključio je Mandić.