Politika

LP: VK potvrdila da su tužilački zakoni retrogradni i štetni

Autor Draga Ivanović Izvor MINA

Mišljenje Venecijanske komisije potvrdilo je da su predlozi zakona o tužilaštvu retrogradni i štetni za državu i dalju demokratizaciju društva, saopštili su iz Liberalne partije

Izvor: liberalna partija crne gore/screenshoot

Iz LP su kazali da već dugo upozoravaju na pogubnost politike aktuelne Vlade koja, kako su naveli, bez ikakvog rezona i osnova rovari po državi i urušava sva dostignuća Crne Gore od obnove nezavisnosti.

“Tako su i setom socio-ekonomskih zakona, koje su brzo zaboravili, pokušali da prikriju skandal pokušaja stavljanja tužilaštva pod partijsku kontrolu DF i URA. Postavlja se pitanje po čijoj naredbi, za čiji interes ili od kakvog straha su lideri ove Vlade, Demokratski front i URA bili spremni da u tolikoj žurbi dovedu u pitanje put Crne Gore ka EU i uruše sve demokratske i evropske principe”, naveli su iz LP.

Oni su kazali da takvu sliku upotpunjava još jedna "nacionalna sramota" koju je priredio direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

Kako su naveli iz LP, otkrivanjem strogo čuvanih podataka tajnih službi partnerskih država članica NATO ugrožena je sigurnost misije, životi ljudi i ugled Crne Gore kao članice NATO.

“Jasno je da osim što permanentno podrijevaju evropski put Crne Gore, urušavaju zakonodavstvo, krše ljudska prava i pokušavaju da ugase sve institucije sa crnogorskim predznakom, čelnici ove vlasti hoće i da kompromituju položaj Crne Gore u NATO”, kazali su iz LP.

Iz te partije su pitali kada će se konačno vidjeti reakcija tužilaštva koje, kako navode, ćuti na kontinuirano kršenje zakona pa čak i podrijevanje njihove uloge u sistemu.

“Za ovakav haos, bezakonje i štetu po državu neko će morati da snosi odgovornost”, poručili su iz LP.