Politika

MEDOJEVIĆ: SKANDALOZAN I NAMJERAN POTEZ VUKŠIĆA, MORAO BI ODMAH BITI SMIJENJEN

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević smatra da bi v.d. direktora ANB-a Dejan Vukšić trebalo da bude smijenjen jer je, kako kaže, ugrozio nacionalnu bezbjednost

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Medojević kaže da je Vukšić objavljivanjem tajnih informacija koje su u posjedu ANB-a na osnovu međunarodnih bezbjednosnih protokola ,dobijenih od obavještajnih sluzbi drugih država , članica NATO, ugrozio nacionalnu bezbjednost, doveo u pitanje tajnost međunarodnih operacija, ugrozio bezbjednost i operativaca ANB i rezidenata sluzbi drugih drzava.

"Ovaj neviđeni skandal imaće ozbiljne i nepopravljive štete po međunarodni kredibilitet ANB, što može dovesti do izolacije naših službi od međunarodnih operacija koje su viđenje sa stranim službama i koje su od vitalnig značaja za nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Ovdje se radi o operativnim linijima rada međunarodni terorizam i ekstremizam i organizovani kriminal, koji su i najveći bezbjednoani izazovi za našu zemlju i gdje nam je pomoć stranih partnerskih službi neophodna", napisao je Medojević na fejbuku.

"Ovaj skandalozni i očigledno namjerni potez Vukšića, ne može se tretirati kao plod neznanja i nesnalaženja , već kao dobro osmišljen i planiran akt subverzije sa ozbiljnim posledicama po nacionalnu bezbjednst. Vuksić odmah treba da bude smijenjen, generalni inspektor ANB da pokrene internu istragu o mogućim dodatnim štetnim posledicama, Premijer odmah da pozove Ambasadora zemalja članica NATO i da im se izvini i da zvanično obavještenje o mjerama Vlade za sanaciju štete. Tužilaštvo bi moralo odmah reagovati i procesuirati Vukšića zbog teškog akta subverzije prema vitalnim nacionalnim interesima", napisao je Medojević.