Politika

POKRET ZA PROMJENE NEĆE PODRŽATI VUKŠIĆA NA MJESTU DIREKTORA ANB-a

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Na današnjem saslušanju V.D. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, na Odboru za bezbjednost i odbranu u Skupštini Crne Gore koja je bila zatvorena za javnost, Dejan Vukšić je izbjegao da odgovori da li je imao kontakt sa članovima kavačkog klana, piše Standard.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Kako ističu iz PzP Vukšić je javno izjavio da je “u njegovu kancelariju došao član porodice lica (oca i sina) koji su označeni kao pripadnicuna kavačkog klana”.

“Da li je osim sa tim licem (članom porodice) imao kontakt sa još nekim pripadnikom kavačkog klaba ili članovima njihovih porodica? Da li je on ili njegova advokatska kancelarija u bilo kom postupku zastupala nekog od članova kavačkog klana? Da li je njegova kancelarija 2016. godine zastupala Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera? Da li je saradnik iz njegove kancelarije advokat Damir Rebronja bio angažovan prilikom pretresa stana Zvicera u Kotoru? Da li poznaje istaknutog međunarodnog krijumčara kokaina Stanka Radulovića iz Kotora i u kakvim je odnosima sa njim? Da li je siguran da sa Dakom Davidovićem nije imao bez jedan susret kako je to javno objavio?”, pitanja su na koja Vukšić, kako kažu iz PzP-a nije dao odgovor.

Ovakvo ponašanje V.D. direktora ANB-a, kako navode iz ove partije i njegovo ćutanje je najbolji odgovor i potvrda da naše dosadašnje tvrdnje da Dejan Vukšić nije dostojan da obavlja najznačajniju funkciju u sektoru bezbjednosti su se pokazale tačne.

“Imajući u vidu ovakvo ponašanje V.D. direktora Vukšića i njegovu sumnjivu povezanost sa jednim od narko klanova Pokret za promjene neće glasati za njegov izbor na mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost”, poručili su iz Pokreta za promjene, zaključuje Standard.