Politika

SIMOVIĆ SKLOPIO UGOVOR SA BANKOM, obezbijediće subvencije za stambene kredite građana

Autor Gordana Bojanić

Predsjednik Opštine Nikšić, Milutin Simović, potpisao je ugovor sa NLB bankom o kreditu za realizaciju projekta Nikšić je moja adresa, kojim će biti obezbjeđene subvencija građanima za riješavanje stambenog pitanja.

Milutin Simović
Izvor: DPS Internet Tim

Iz Opštine je saopšteno da je NLB banka ponudila najpovoljnije kreditne uslove na osnovu javnog poziva za učešće u realizaciji projekta koji će građanima omogućiti da po veoma povoljnim uslovima riješe stambeno pitanje.

Danas je, kako je navedeno, raspisan i javni poziv za korisnike, koji će trajati 15 dana, a u toku je javni poziv za ponuđače stanova.

Iz Opštine su pozvali zainteresovane da iskoriste povoljnosti projekta „Nikšić je moja adresa“ i ukazali da je posebna pažnja usmjerena na mlade bračne parove, a u prioritetne ciljne grupe su osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji, kao i domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju.

Među prioritetnim grupama su i zaposleni u javnom zdravstvu, kao “izraz posebne brige i zahvalnosti za uložene napore tokom trajanja pandemije COVID – 19”.

“Kamatna stopa u visini do 2,5 odsto na godišnjem nivou biće konkurentnija u odnosu na sve državne projekte do sada, a ročnost otplate će biti do 25 godina”, ocijenjeno je iz lokalne uprave.

Namjera projekta, kako su ukazali, je da se obezbijede povoljna kreditna sredstva i po ročnosti, i kamatnoj stopi, kako bi mjesečna rata bila manja od mjesečne kirije koja se izdvaja za iznajmljivanje stana.

Sredstva za realizaciju projekta planirana su budžetom Opštine Nikšić u iznosu od 350 hiljada EUR.

Iz Opštine je ukazano da je njihov zadatak da kreiraju povoljan ambijent za život i rad svih građana, a da je rješavanje stambenog pitanja jedna od osnovnih životnih potreba kojoj su posvetili posebnu pažnju.

“Cilj projekta je da mladi kadrovi ostanu u Nikšiću i doprinesu razvoju svog grada. Želja nam je da svako od njih ima svoju adresu u Nikšiću, svoj krov nad glavom i sigurnost”, naveli su iz lokalne uprave.