Politika

Milošević ima dokaze da je Dragan Backović vršio pritisak na zaposlene u toj stanici

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Na pres konferenciji Operativnog tima za kontrolu izbornog procesa u Nikšiću, povodom lokalnih izbora i bezbjednosne situacije u tom gradu, govori državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i član ovog Tima Rade Milošević, saopštava se sa portala Standard.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Milošević je na konferenciji saopštio da ima dokaze da je Dragan Backović, koji je trenutno pomoćnik komandira granične policije u Nikšiću, ranije vršio pritisak na zaposlene u toj stanici.

Milošević tvrdi da se Backović obraćao načelniku Centra bezbjednosti Bar Veselinu Magovčeviću i dostavljao mu spiskove zaposlenih. Milošević je pročitao navodni dopis.

”Dostavljamo vam spisak službenika granične policije i članova njihovih porodica, sa podacima i biračkim mjestima.”

Ovo je kako kaže Milošević sačuvao neko od savjesnih policajaca.

”Ako je postojalo krivično djelo ono je zastarjelo. Čovjek koji je potpisan na ovom dokumentu, tako se postpisuje i danas na dokumentima. Imaće priliuku da odgovori na sve ovo, ali ovo je jasna poruka, da ljudi koji su se bavili ovim poslovima ne mogu da budu na tim pozicijama. Ako nema krivične odgovornosti, postoji moralna i etička. Jer stoji da su vršili pritisak na ljude koji su radili u policijii”

On je pozvao sve zaposlene u nikšićkoj policiji da prijave bilo kakav pritisak političke prirode.

Imamo plan B, da u bilo kom scenariju nećemo dozvoliti da se ugrozi bezbjednost građana, poručio je Milošević.

Na pitanje u vezi sa biračkim spiskovima kazao je da je urađeno sve što je moglo da se uradi u ovom vremenskom roku, saopšteno je na portalu Standard

”Obaviješten sam od strane državnog sekretara Zorana Miljanića, koji se bavi biračkim spiskovima, da smo uputili dopis Republici Srbiji, da provjere navedne birače. Spisak nema matične brojeve, tako da je komplikovano provjeriti u tolikom broju građana”, rekao je Milošević.

Kazao je da će se obratiti i drugim državama, kako bi provjerili ima li takvih slučajeva još negdje, ali je istakao da je sve to ”maliciozna igra novina i portala koji su se zabrinuli za birački spisak” i pitao zašto se nisu javili prije 30. avgusta.