Politika

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović boravi u dvodnevnoj posjeti Republici Sjevernoj Makedoniji

Autor Jovana Raičević

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović boraviće 9. i 10. marta u zvaničnoj posjeti Republici Sjevernoj Makedoniji, na poziv zamjenika predsjednika Vlade Republike Sjeverne Makedonije zaduženog za ekonomska pitanja gospodina Fatmira Bitićija.

Izvor: Vlada Crne Gore

Osim sa domaćinom, potpredsjednik Abazović će imati odvojene sastanke i sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom za politički sistem i odnose među zajednicama Republike Sjeverne Makedonije gospodinom Artanom Grubijem, predsjednikom Sobranja Republike Sjeverne Makedonije gospodinom Talatom Džaferijem i ministrom unutrašnjih poslova gospodinom Oliverom Spasovskim, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsjednika Vlade.

Nakon sastanka Abazovića i Bitićija biće organizovana press konferencija (10h) kojoj će online pristup imati akreditovani mediji.

Potpredsjednik Abazović će tokom boravka u Republici Sjevernoj Makedoniji, zajedno sa potpredsjednikom Vlade Fatmirom Bitićijem posjetiti i vinariju Tikveš i sastati se sa njenim vlasnikom gospodinom Svetom Janevskim.

Zvanična posjeta potpredsjednika Abazovića Republici Sjevernoj Makedoniji biće prilika za dalje produbljivanje saradnje u bilateralnim odnosima dvije prijateljske zemlje, kao i jačanje ekonomske saradnje između Crne Gore i Sjeverne Makedonije, uz zajednički trud na poboljšanju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu, zaključuje se u saopštenju.