Politika

ERAKOVIĆ: U CRNOJ GORI I NIKŠIĆU CRNJE OD BERGAMA!

Autor Gordana Bojanić

Najcrnji dan u našoj zemlji od početka pandemije, navodi se u saopštenju dr Jevta Erakovića, potpredsjednika i poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore

Jevto Eraković
Izvor: DPS Internet Tim

. Istakao je da naša zemlja preživljava katastrofu i druga je u svijetu po broju oboljevanja, te da se to se ne dešava slučajno, već zato što su, kako navodi, zdravstvene vlasti izgubile kontrolu nad bolešću.

Eraković naglašava da je potrebno da odgovara Vlada i parlamentarna većina koja je birala.

"Naši susjedi Italijani bili su, nažalost, simbol tragedije u borbi protiv Covid 19. Sjetimo se slika iz Bergama. Najgori dan po smrtnosti u Italiji bio je kada je preminulo 933 ljudi. Poređenja radi - današnji broj umrlih u Crnoj Gori odgovarao bi, po broju stanovnika, stravičnoj brojci od 1673 preminulih u Italiji. To se, na sreću Italije, nikada nije dogodilo. Crna Gora danas, dakle, proživljava mnogo veću katastrofu nego što je bila u Bergamu i Italiji", piše u saopštenju Erakovića-

Dodaje da bi Vlada, da ima ljudskosti, proglasila dan žalosti.

"Vlast, nažalost i dalje žmuri na katastrofu. Granice su otvorene. Premijer i ministri putuju i raznose virus, uprkos zabrani kretanja koju su sami uveli. Obični građani za zadušnice iz Podgorice nijesu mogli do Nikšića i obrnuto, ali zato raste broj registarskih oznaka automobila iz Srbije. Moramo ožaliti svoje mrtve i još važnije moramo se boriti za život. Zato su ostavke najmanje što u borbi za spasavanje života mogu da urade svi oni unutar sistema čija je dužnost bila da nemamo ovoliko oboljelih i umrlih", zaključuje Eraković.

U Crnoj Gori je, u protekla 24 sata, od posljedica korona virusa preminulo 18 osoba, najviše u jednom danu. Potvrđeno je i 417 novopozitivnih slučajeva.